|

‘En Güzel Sergi’ ikinci kez uzatıldı

Türkiye’de yedi şehir ve yedi farklı ülkede yaklaşık bir yıl sürecek olan ve Kumbaracı4 Türk İslam Eserleri Sanat Galerisi’nin organize ettiği ‘En güzel 99 İsim 99 Yazı’ projesinin yola çıkış noktasındaki İstanbul Beyoğlu’ndaki sergisi gelen yoğun talep üzerine ikinci kez uzatıldı.

Yeni Şafak
15:58 - 17/03/2015 Salı
Güncelleme: 14:03 - 17/03/2015 Salı
IHA
Türkiye’nin ilk ve tek Türk İslam Eserleri Sanat Galerisi Kumbaracı4’ün son sergisi ‘En güzel 99 İsim 99 Yazı’ sergisi, 7 Türk şehri 7 yabancı şehirden oluşan bir yıllık yolculuğuna İstanbul Beyoğlu’nda başladı. 21 Şubat’ta başlayıp 2 Mart’ta bitmesi planlanan sergi gelen yoğun talepler doğrultusunda ikinci kez uzatıldı.

Kumbaracı4’ün sahiplerinden Erhan Geyik, “21 Şubat’ta başlayıp 2 Mart’ta bitirmeyi planladığımız sergimizi gelen yoğun talepler doğrultusunda 2 kez uzatık. Sergi 30 bini aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yaptı ki bu rakam bizim beklentimizin çok üzerinde bir ilgi oldu. Tüm ziyaretçilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Sadece Türkiye’de değil dünyüda da örneği olmayan bir sergiyi halkımızla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Tek bir hattatın elinden çıkan Dünyanın ilk ve tek Esma’ül Hüsna sergisi olan projemizin gördüğü ilgi bizi çok mutlu etti. İstanbulluları değil Türkiye’nin ve dünyanın farklı coğrafyalarından gelen sanat severleri ağırlamak bizim için unutulmaz bir deneyim oldu. Maksadımız ilk planda geleneksel sanatlarımızın toplumumuzda hak ettiği yeri bulması ve İsimlerin en güzellerinin insanların aklında ve gönlünde yer etmesiydi. Çok şükür sergimizin ilk ayağında amacımızın büyük bir kısmına ulaştık diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Erhan Geyik, Türkiye’nin en iyi hattatlarından biri olan Mustafa Cemil Efe’nin eserlerinden oluşan serginin İstiklal Caddesi’ndeki Beyoğlu Belediyesi Sergi Sarayı’nda Mart ayının sonuna kadar ziyaret edilebileceğini belirti. Geyik ayrıca sergilerinin çok yakında Berlin’de sanat severlerle buluşacağını da söyledi.
#Erhan Geyik
#Türkiye
#Mustafa Cemil Efe
#Esma’ül Hüsna sergisi
9 yıl önce