|

Dünyanın en şişman bebeğine teşhis konulamıyor: 28 kiloya ulaştı

3 buçuk kilo doğan ancak 10 ayda 28 kilo ağırlığına ulaşan "dünyanın en şişman bebeği"nin annesi, "Doktorlar sorunu açıkça tanımlayamadı ve çaresiz hissediyoruz" dedi.

Yeni Şafak
14:05 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:08 - 13/11/2017 Pazartesi
Diğer
Dünyanın en şişman bebeğine teşhis konamıyor. Ailesi ise endişeli olduklarını belirtiyor.
Dünyanın en şişman bebeğine teşhis konamıyor. Ailesi ise endişeli olduklarını belirtiyor.

Meksikalı Louis Manuel Gonzales, normal kabul edilen bir ağırlıkla dünyaya geldi. 3 buçuk kilo doğan bebek 10 ay sonra 28 kilo ağırlığına ulaştı.

“Dünyanın en şişman bebeği” olarak kabul edilen küçük çocuğun annesi Isabel Pantoja, konuyla ilgili önceleri endişelenmediğini daha sonra endişeye kapıldığını söyledi:

  • “Önceleri, iyi bir anne sütüm olduğu için çocuğumun bu kadar hızlı büyüdüğünü düşündüm. Daha sonra ise eşimle birlikte Louis’i hastaneye götürdük. Doktorlar, onun sorununu açıkça tanımlayamadı ve çaresiz hissediyoruz."

NTV'de yer alan habere göre Pantajo, doktorlarının ana hipotezlerden birinin, Louis’in çocuklarda doyumsuz bir iştah ve zayıf kas dokusuna neden olan genetik
Prader Willi
sendromuna kapılmış olması olduğunu söyledi.

Fakat, çocuğun sürekli yemek yemediği için bu ihtimalin zayıf olduğunu ifade etti.

Diğer taraftan, doktorların her enjeksiyonu 555 dolar olan bir hormon tedavisisi önerdiğini fakat ailenin aylık gelirinin sadece 200 dolar olduğunu belirtti.

#Bebek
#Şişmanlık
#Hastalık
6 yıl önce