|

Enine boyuna Kürt tarihi

Araştırmacı Müfit Yüksel ve Xalit Sadinî’nin sunacağı Çanda Qadim programında; Kürt tarih ve kültürü, tarihi belge ve arşiv çalışması eşliğinde sunulup tartışılacak.

Yeni Şafak
04:00 - 24/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 20:15 - 23/12/2014 Salı
Diğer
Yeni yayın dönemine iddialı başlayan TRT 6, tarih ve kültür programlarına ağırlık veriyor. Bu kapsamda Çanda Qadim (Kadim Kültür) adlı programda her hafta bugün TRT 6 ekranlarında Kürt tarih ve kültürü, tarihi belge ve arşiv çalışması eşliğinde sunulup tartışılacak.

KÜRTLERİN BİLE BİLMEDİKLERİ

Programın yapımcısı Nevzat Aladağ, Kürt tarihinin günümüzde Kürtler tarafından dahi iyi bilinmediğini belirterek; “Çada Qadim programıyla öncelikli hedefimiz Kürtlere kendi tarihini, İslâm tarihindeki mevkiini  tanıtma, sonra da kendi  tarihimizi, kültürümüzü diğer insanlara da bir şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz. Geniş bir arşiv taraması yaparak, tarihi kaynaklar, belgeler eşliğinde kürt tarihindeki önemli olayları, şahısları ve kültür eserlerini izleyici kitlesine aktarmak istiyoruz” dedi.

HER HAFTA UZMAN KONUKLAR

Araştırmacı Müfit Yüksel ve Xalit Sadinî’nin sunacağı program, her hafta konu uzmanı konuklarla ele alacakları konuyu enine boyuna geniş bir şekilde işleyecekler. TRT 6 22.15
#TRT 6
#Çanda Qadim
#Nevzat Aladağ
#Müfit Yüksel
9 yıl önce