|

Erbakan Vakfı Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu düzenliyor

Kıbrıs Türk'ü için önem arz eden konuların enine boyuna dile getirileceği “Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu"nda Kıbrıs konusunda alanının uzmanları ve Kıbrıs'ın önde gelen yöneticileri bir araya gelecek. Prof.Dr. Necmettin Erbakan Vakfı tarafından düzenlenecek olan sempozyum Lefkoşe'de gerçekleştirilecek.

Yeni Şafak
10:43 - 20/10/2015 Salı
Güncelleme: 08:04 - 20/10/2015 Salı
Yeni Şafak

Prof.Dr. Necmettin Erbakan Vakfı tarafından 24 Ekim tarihinde düzenlenecek olan “Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu" Lefkoşe'de Türk Maarif Koleji, Rauf Denktaş Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.



Erbakan Vakfı tarafından düzenlenen, “Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu” konulu toplantı, Kıbrıs konusunda derin bilgiye sahip uzmanları ve Kıbrıs'ın önde gelen yöneticileri bir araya getirecek. Sempozyuma Türkiye ve Kıbrıs'tan büyük katılım bekleniyor.



Sempozyumda, doğal gaz ve hidrokarbon yataklarından sonra küresel ölçekte jeopolitik stratejik önemi artmaya başlayan Kıbrıs'ta, Kıbrıs Türk'ü'nün aleyhine olabilecek her türlü geri dönülmez adımların atılmaması, Kıbrıs'ta çözümle birlikte demografik kırılmaların yaşanmaması, sistematik saldırganlığın ve soykırımın bir daha ortaya çıkmaması, ENOSİS planını yeniden gündeme taşımayacak çözümün ortaya konulabilmesi, garantörlük hakkından doğan ve Kıbrıs Türkü'nü her türlü tehlikelerden koruyan anlaşma hükümlerinin korunması, Kıbrıs Türk'ü için kalıcı ve güven verici adımların atılabilmesi amacıyla asgari müştereklerde hareket edilebilmesi, eşit iki taraflı çözümü destekleyecek adımların atılması konuları konuşulacak.



”Kıbrıs sorununu Türkiye'nin AB üyeliği önündeki engeldir” algısının ortadan kaldırılması için gerekli adımların atılması, Avrupa Birliği'nin 2004 Nisanı'nda Kıbrıs Türklerine yönelik sözlerinin yerine getirilmemesi, Kıbrıs Türk'ünün Annan Planı'na verdiği koşulsuz desteğe rağmen, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği konusunda hiçbir katkısının olmadığı, Kıbrıs Rum Kesimi'nin kalıcı çözümden çok, Kıbrıs Türkü'nü tavize zorlayan politikaları tercih etmesi ve Kıbrıs Türk'ünün eşit olmaktan çok, azınlık konumuna düşürebilecek çözümleri masaya getirmesinin doğurabileceği tehlikeler, vakıf arazi ve gayrimenkullerin nasıl ortaya konulabileceği, mülkiyet hakları gibi hayati konular en yetkili ağızlardan dile getirilecek.




#Prof.Dr. Necmettin Erbakan Vakfı
#Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu
#Rauf Denktaş Kültür merkezi
9 yıl önce