|

Erdoğan'dan üçüzlere altın

Vali Hüseyin Aksoy, Mardinli çiftin Diyarbakır'da dünyaya gelen ve "Recep", "Tayyip", "Erdoğan" adı verilen bebeklerini ziyaret etti. Aksoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine bebeklere altın hediye etti.

17:31 - 6/02/2015 Cuma
Güncelleme: 17:36 - 6/02/2015 Cuma
AA

Vali Aksoy, Diyarbakır'daki bir hastanede tedavi gören üçüz bebekleri ziyaret ederek, Erboğa çiftini tebrik etti. Bebeklerin sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Aksoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine bebeklere altın hediye etti.


"Tayyip" ve "Erdoğan" adlı bebeklerin altınını Vali Aksoy takarken, "Recep"in altını baba Mehmet Sait Erboğa'ya teslim edildi. 

Aileye sağlıklı, mutlu bir yaşam dileğinde bulunan Aksoy, "Aileye kolaylıklar diliyoruz, 3 bebeğin bakımı, hayata tutunmaları büyük önem taşıyor. Allah sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin" dedi.

1 YIL ÖNCE AĞABEYLERİ "RECEP TAYYİP ERDOĞAN"I KAYBETTİLER

Mardin'in Artuklu ilçesinde bir yıl önce dünyaya gelen ve "Recep Tayyip Erdoğan" ismini verdikleri bebeklerini 15 günlük iken kaybettiklerini anlatan baba Erboğa, bir ay önce Diyarbakır'da dünyaya gelen üçüz bebeklerine de "Recep", "Tayyip", "Erdoğan" adını koyduklarını söyledi.

Bir anda 3 çocuk sahibi olacaklarını hayal dahi edemediklerini kaydeden baba Erboğa, bebeklerin kendilerine büyük sürpriz olduğunu belirtti.

"Rabbim bu üçüzleri bize nasip etti" diyen baba Erboğa, "Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğim için çocuklarıma onun ismini verdim. Bir çocuğum daha olursa adı 'Barış' olacak. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan eşittir barış. Cumhurbaşkanımız dünyaya barış getirdi" ifadesini kullandı.

Tek odalı evlerinde işsiz olduğu için bebeklerin bakımında sıkıntı çekeceklerini dile getiren Erboğa, yetkililerden destek beklediğini kaydetti.

Anne Erboğa da bebeklerin solunum sıkıntısı çekmesi nedeniyle bir ay önce Mardin'den Diyarbakır'a sevk edildiğini, burada gerçekleştirilen müdahale ile üçüz bebeklerin 7,5 aylıkken dünyaya geldiğini anlattı.

Erboğa, bebeklerini kucağına almanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

İSİM SIRASINA GÖRE TABURCU

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Selahattin Katar da 7,5 aylık dünyaya gelen bebeklerin 34 günlük olduğunu söyledi.

Bebeklerin dünyaya geldiklerinde solunum sıkıntısı çektiklerini anlatan Katar, "Tedavileri yapıldı. Biraz sancılı bir süreçten sonra sağlıklarına kavuştular. Bebek Recep taburcu oldu, bebek Tayyip bugün taburcu olacak. Bebek Erdoğan'ı da birkaç gün içinde taburcu etmeyi düşünüyoruz" dedi.
#recep tayyip erdoğan üçüz
#üçüz bebek erdoğan
#recep tayyip erdoğan bebek
9 yıl önce