|

"Ermenistan gerçeğine bir bak"

Katolik Hristiyan dünyasının lideri Papa Francis'in geçtiğimiz günlerde yaptığı ayinde Ermeni tehcirine ilişkin "soykırım" demesi, Ermeni olaylarını 100. yılında Batı destekli Türkiye karşıtı kampanyaya dönüştü. Osmanlı Devleti'nin soykırım yaptığını iddia eden Batı'nın, o yıllarda Ermenileri kullanarak kendi emellerine alet ettikleri belgeler ile ortaya çıkıyor.

Yeni Şafak
11:42 - 20/04/2015 понедельник
Güncelleme: 13:23 - 20/04/2015 понедельник
Yeni Şafak

1915 olaylarının 100. yıl dönümü farklı bir boyut kazanan Ermeni olayları ile ilgili Türkiye aleyhinde uluslararası kampanya devam ederken, Ermenistan gerçeklerini dünyaya duyurmak için

ismiyle kurulan ve İngilizce yayın yapan site tarihin gerçeklerini belgeleri ile ortaya koyuyor.


Rusya ve Batı Ermenileri kullandı


sitesi Ermeni terör gruplarının Osmanlı'nın son döneminde, Rusya ve Batı ülkelerinin dolduruşuna gelerek hiç kurulmamış "Ermenistan" topraklarının vaat edildiğine dikkat çekiyor. Ermenilerin, aslında Osmanlı'da bürokraside yer alan ve Osmanlı devlet adamlarının en çok güvendiği ırk olduğu anlatılan belgelerde, 100'üncü yılında hala tartışılan "soykırım" iddiası ise çürütülüyor.



2 milyon kayıp


Birinci Dünya Savaşı sürecinde 2 milyondan fazla Osmanlı vatandaşı hayatını kaybetti. Ermenilerin ayaklanması ve Osmanlı'ya karşı silahlanmasıyla başlayan bu süreçte, en az 2 milyon insanın hayatının kaybettiği belirtiliyor. Bunların sadece Ermeni ve Hristiyanlardan oluşmadığı, Müslüman, Yahudi, Türk, Kürt tüm Osmanlı vatandaşlarını kapsadığı ifade ediliyor. Yani, netice olarak kaybeden Ermeniler ya da Hristiyanlar değil, tüm Osmanlı Devleti oldu.



#ermeni meselesi
#ermenistan
#ermeniler
#ermeni tehciri
9 лет назад