|

Esra Elönü'nün vefat eden babası Şaban Elönü’nün Adli Tıp Raporu: Koronavirüs değil doğal ölüm

Gazeteci-Yazar Esra Elönü'nün babası emekli imam Şaban Elönü (63) Umreden döndükten bir gün sonra evinde hayatını kaybetti. Umreden geldikten sonra kendisini evinde 14 gün karantinaya alan Elönü’nün Pazar sabahı yatağında vefat ettiği anlaşıldı. Aile üyeleri Şaban Elönü’nün ölüm sebebinin araştırılması için Adli Tıp Kurumuna başvurdu. Ali Tıp, Şaban Elönü’den alınan örnekleri tetkik etti ve ölüm sebebinin sosyal medyada da iddia edildiği gibi Koronavirüsten olmadığını belirledi. Yeni Şafak’ın elde ettiği Adli Tıp raporunda Şaban Elönü’nün ölüm şekli “bulaşıcı olmayan hastalık (doğal ölüm)” olarak ifade edildi. Esra Elönü de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, koronavirüs şüphesiyle ilgili çok soru aldığını ancak babasının test sonucunun negatif olduğunu belirtti.

17:08 - 15/03/2020 Pazar
Güncelleme: 19:00 - 15/03/2020 Pazar
AA
Elönü'nün cenazesi, Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
Elönü'nün cenazesi, Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Şaban Elönü, umre ziyareti için gittiği Suudi Arabistan'dan dönüşünün ardından Gaziosmanpaşa ilçesi Yıldıztabya Mahallesindeki evinde henüz bilinmeyen nedenle yaşamını yitirdi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Elönü'nün hayatını kaybettiğini belirledi.Elönü'nün cenazesi, Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Bu arada Şaban Elönü'nün vefat ettiği evin bahçe giriş kapısı belediye ekiplerince dezenfekte edildi.

Esra Elönü'nde açıklama

  • Esra Elönü, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Babamı Umreden döndüğü gece kaybettik. Rabbimin inşirahı için da ediyorum. Umre dönüşü olduğu için dostlarımdan Koranavirüs şüphesiyle ilgili çok soru alıyorum. Yapılan testlerin sonucu Negatiftir. Ölüm sebebi için Adli Tıp raporu bekliyorum" ifadelerini kullandı.


#Gaziosmanpaşa
#ziyaret
4 yıl önce