|

Gökyüzünden yeryüzünün renkleri

Drone’lar ve kaydettikleri anlar artık hayatımızın bir parçası haline geldi. 2022 Drone Fotoğraf Yarışması’nda sergilenmeye hak kazanan fotoğraflar kamuoyuyla paylaşıldı. Kasım ayında İtalya’nın Siena kentinde gerçekleşecek Fotoğraf Festivali’nde sergilenecek görseller dünyanın farklı coğrafyalarını bir araya getiriyor. Alışık olunanın aksine izleyicilere kuş bakışı bir perspektif sağlayan fotoğraflar oldukça ilgi çekiyor.

Dış Haberler
00:00 - 8/09/2022 Perşembe
Güncelleme: 20:29 - 7/09/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Bir yaşındaki genç bir kutup ayısı suda oynuyor. Fotoğraf, Florian Ledoux tarafından Norveç’e bağlı Svalbard takımadalarının doğu kıyısındaki çekildi.
Bir yaşındaki genç bir kutup ayısı suda oynuyor. Fotoğraf, Florian Ledoux tarafından Norveç’e bağlı Svalbard takımadalarının doğu kıyısındaki çekildi.

Yura Borschev’in vizörüne yansıyan görüntü Birleşik Arap Emirlikleri’nden. Kum fırtınası sonrası bir basketbol sahasını gösteren fotoğraf, daha ilk bakışta kendisine bakan gözleri yakalıyor.

Saurabh Sirohiya tarafından çekilen fotoğraf, hasat ettikleri tuzu dairesel biçimde kurumaya bırakan işçileri farklı bir açıdan ölümsüzleştirmiş.


Mehdi Mohebbi Pour tarafından çekilen fotoğraf, sıkı bir dayanışma örneği göstererek geceleri birlikte uyuyan ve gündüzleri birbirine yakın duran ahenk içindeki flamingoları sergiliyor.

Fotoğrafçı Dmitry Kokh’un Chukotka ve Wrangel Adası’na yaptığı bir yelken gezisinde çektiği fotoğraf, terk edilmiş bir köyün pencerelerinde kutup ayılarını yakalıyor.

Avustralya’nın orman yangınlarını anımsatan fotoğraf, kuruyan tuz gölünün üzerinde yer alan ve alevlere teslim olan bir köprüyü gösteriyor. Deklanşörün sahibi ise Suzanne Nelson.



#Drone
#fotoğraflar
#İtalya
#Siena
#Avustralya
2 yıl önce