|

Güneş enerjisi ile çalışan ahşap karavan yaptı

Gümüşhaneli Emre Coşkun, doğada yaşama duyduğu sevgi dolayısıyla 6 kişinin konaklayabileceği, güneş enerjisiyle elektriğini üretebilen ahşap karavan yaptı. Yaklaşık 45 günde babasıyla tasarlayıp inşa ettiği ve çekiciye bağlanabilen karavan sayesinde Coşkun, boş zamanlarını, merkeze bağlı 2 bin 100 rakımlı Aybolos Yaylası'nda doğayla iç içe geçiriyor.

Yeni Şafak
10:55 - 7/02/2019 Perşembe
Güncelleme: 10:58 - 7/02/2019 Perşembe
AA
Emre Coşkun
Emre Coşkun

Gümüşhaneli Emre Coşkun, tutkunu olduğu doğada zaman geçirebilmek için 6 kişinin konaklayabileceği ve güneş enerjisiyle elektriğini üretebilen ahşap karavan yaptı.

Yaklaşık 45 günde babasıyla tasarlayıp inşa ettiği çekiciye bağlanabilen karavanını 2 bin 100 rakımlı Aybolos Yaylası'nda konuşlandıran Coşkun, bu sayede boş vakitlerini karavanıyla doğada geçiriyor.


Teen house kültüründen etkilendi

Coşkun, yaklaşık 20 yıl İstanbul'da yaşadığını ve köye özlemi dolayısıyla uzun süre önce memleketine döndüğünü söyledi. Köy yaşamını ve doğayı çok sevdiğini dile getiren Coşkun, merkeze bağlı Mescitli köyüne yerleşmesinin ardından hayallerinin peşinden koştuğunu anlattı. Coşkun, doğayı ve yaşamı çok sevdiğini ve babasının marangoz olması dolayısıyla Amerika'da "Teen house" olarak adlandırılan kültürü, yaşadığı şehre taşımak istediğini belirterek, bu amaçla babasıyla çekiciye bağlanabilen karavan inşa ettiklerini kaydetti.


Bir radyom olması bana yetiyor

Doğada yaşam için yaptığı karavanının kendisi için hayallerini gerçekleştirme aracı olduğuna dikkati çeken Coşkun, şöyle devam etti:

Coşkun, karavanında internete ihtiyaç duymadığını ifade ederek, "Doğayla baş başa olmayı seviyorum. Bir radyom olması bana yetiyor. İnternetin çekmemesi de gayet güzel. Böyle bir hayatı seviyorum. Doğada dingin bir yaşam için kendi tasarladığım karavanımı yaptım" dedi.

Gelip ziyaret etmek istiyorlar

"Yaşam aslına dönüyor biz de doğaya dönüyoruz." ifadesini kullanan Coşkun, "Sosyal medyadan büyük talep var. Gelip ziyaret etmek isteyen var. Yakında olanlar gelip görüp merakını giderebiliyor. Misafirimiz çok. Doğada da olsak her şey insanla oluyor. Ziyaret etmek isteyenleri de bekliyorum." diye konuştu.

Coşkun, karavanı bir yıl önce yap boz şeklinde tamamladığını ve yaklaşık 50 bin liraya mal ettiğini kaydederek, bazı karavan firmalarının kendisine sipariş vermek istediğini, ilkbahar ile seri üretime geçmek için hazırlık yaptığını sözlerine ekledi.

#Ahşap karavan
#doğa
#doğa tutkunu
#Emre Coşkun
#Gümüşhane
#otantik yaşam
5 yıl önce