|

Güney Ege'nin güzelliklerini keşfet!

Marmaris'te gerçekleştirilen Uluslararası Fotoğraf Festivali'nde fotoğrafın ustaları tecrübelerini genç meslektaşlarına aktardı.

Yeni Şafak
13:27 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 11:30 - 20/11/2014 Perşembe
AA
Marmaris'te bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Marmaris Fotoğraf Festivali"ne katılan fotoğraf sanatçıları, Güney Ege'nin doğal güzelliklerini keşfetti. 


Türkiye'nin doğal güzellikleriyle ünlü gözde turizm merkezi Marmaris, 700'e yakın fotoğraf tutkununu konuk ediyor. 17-22 Kasım'da düzenlenen festival kapsamında atölye çalışmaları, paneller ve sunumlar gerçekleştirildi. 


Armutalan Kültür Merkezi'ndeki programda gazeteci ve foto muhabir Abdurrahman Antakyalı "Basın Fotoğrafçılığı" isimli konferans verdi. Antakyalı, konferansında fotoğrafın etki, yakınlık, zamanındalık, şöhret, sıradışılık, çatışma ve duygu özelliklerinden bahsetti. Tecrübelerini katılımcılarla paylaşan Antakyalı, basın fotoğrafçılığının içinde bulunduğu durum, temel sorunları ve çözüm önerileri hakkında düşüncelerini aktardı. 


Etkinliğin "Ustalar" panelinde ise ünlü fotoğraf sanatçıları Prof. Dr. Sabit Kalfagil, Ozan Sağdıç, Ersin Alok, İbrahim Zaman ve İlyas Göçmen, Türk fotoğrafçılığının son durumu hakkında bilgi verip, genç fotoğrafçılara önerilerde bulundu. 


Gençlere "Tek kare ile işi bitirmeleri" tavsiyesinde bulunan Kalfagil, "Bilgisayarınızı fotoğraf çöplüğüne çevirmeyin. Fotoğrafları çektikten sonra anında ayıklayıp ondan sonra aktarın, İyi fotoğraf çekmekten daha ziyade iyi fotoğrafı seçebilmek önemlidir. Her çektiğiniz fotoğraf şaheser değildir. Fotoğrafçı, çektiği fotoğrafın Azrail'i olabilirse başarıyı yakalar" dedi. 


Dijital çağla birlikte bitmiş fotoğraf yerine sonradan bitirilecek fotoğraf anlayışının geldiğine dikkati çeken Zaman ise photoshop programına mümkün olduğunca az başvurulması gerektiğini kaydetti.   


Panel ve sunumlardan arta kalan zamanda ise fotoğrafçılar, fotomaratona katıldı. Bozburun yarımadası ve Gökova Körfezi'ni toplu halde ziyaret eden festival katılımcıları, Güney Ege'nin güzelliklerini yakından görerek, makinelerine kaydetme imkanı buldu. Köyleri de gezen fotoğrafçılar, köy yaşamını fotoğrafladı. Fotomaratonlarda çekilen fotoğraf arasında yapılan değerlendirme sonucunda dereceye girenlere ödüller verileceği öğrenildi. 


Hürriyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Sebati Karakurt, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Ercan Arslan, Sabah Gazetesi Fotoğraf Editörü Kutup Dalgakıran ve Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi'nin "Basın Fotoğrafçılığı" panelinde buluşacağı festival kapanışında "Altın İnci Fotoğraf Ödülleri" de dağıtılacak.
#Marmaris Uluslararası Fotoğraf Festivali
#foto maraton
#Güney Ege
#Marmaris
9 yıl önce