|

Hacı Bektaş Veli Müzesine ziyaretler ücretsiz

Hacı Bektaş Veli Müzesine ziyaretlerin ücretsiz hale getirilmesi, memnuniyetle karşılandı.

Yeni Şafak
14:42 - 8/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:44 - 8/12/2014 Pazartesi
AA
Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğluyaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 8 Kasım'da düzenlenen "4. Uluslararası Hacıbektaş Aşure Günü" etkinliğine katıldığını, Hacı Bektaş Veli Müzesine ve Konya'daki Mevlana Müzesine girişlerin ücretsiz olacağı müjdesini verdiğini hatırlattı.


Bu kadar yoğun ziyaretçinin inanç bakımından da bağlılığı dikkate alındığında, türbeyi ve müzeyi ziyaret ederken ücret ödenmesinin tepkiyle karşılandığını belirten Selmanpakoğlu, şunları söyledi:


"Sayın Başbakana talebimizi sunduk, kendisi de aşure günü etkinliklerinde buradaki müzeye ziyaretin ücretsiz olarak yapılacağına dair duyuruda bulunmuştu. Tabii bu, son derece olumluydu, bürokratik çalışmaların sonunda müsteşar beyle de görüştüm. O da kısa zamanda talimatın verileceğini beyan etmişti. Nitekim dün Müze Müdürlüğüne Başbakanlığın emri doğrultusunda Kültür Bakanlığının yazısı geldi. Böylelikle dünden itibaren Hacı Bektaş Müzesi ve dergah ziyareti ücretsiz olarak yapılmaktadır. Böylelikle Başbakanın verdiği talimat yerine getirilmiş oldu."


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 8 Kasım'daki açıklamasının ardından Konya Mevlana Müzesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Müzesine ücretsiz ziyaretler dün itibarıyla başlamıştı.
#Nevşehir
#Hacıbektaş
#müze
#ziyaret
#ücretsiz
9 yıl önce