|

'Halep'in kuzeyi ve El-Bab Sultan Abdülhamid'in tapulu malıdır'

Sultan 2. Abdülhamid'in 4'üncü kuşak torunu Orhan Osmanoğlu dikkat çeken bir açıklama yaptı. Osmanoğlu, "Filistin'den toprak alma 1880'lerde başladı. Sultan, Gazze'ye çok önem verdi. Bunu sadece Filistin'de değil o coğrafyadaki birçok yerde yaptı. Halep'in kuzeyi ve El-Bab Sultan Abdülhamid'in tapulu malıdır" dedi.

Yeni Şafak
15:21 - 27/08/2017 Pazar
Güncelleme: 15:27 - 27/08/2017 Pazar
AA
Osmanoğlu'nun konuşmasının ardından tarihçi Prof. Dr. Caner Arabacı, programa katılan çok sayıda öğrenciyle sohbet etti.
Osmanoğlu'nun konuşmasının ardından tarihçi Prof. Dr. Caner Arabacı, programa katılan çok sayıda öğrenciyle sohbet etti.

Osmanoğlu, Konya'da Meram Belediyesi'nin "Abdülhamid Han'ın İzinde Atiyye-i Seniyye" projesinin kapanış programına katıldı.Sultan Abdülhamid'in Gazze ve Kudüs'ün etrafında bulunan birçok toprağı kendi parasıyla satın aldığını anımsatan Osmanoğlu, şöyle konuştu:

"Filistin'den toprak alma 1880'lerde başladı. Sultan, Gazze'ye çok önem verdi. Bunu sadece Filistin'de değil o coğrafyadaki birçok yerde yaptı.


'Sultan yüz sene sonrasını görmüş'

Abdülhamid Sultan'ın, Yahudilere toprak almayı yasakladığını söyleyen Osmanoğlu şöyle konuştu:

  • "Tabii burada Hicaz hattı da önemli. Yahudiler, Sultan Abdülhamid'in aldığı toprakları alamayacaklarını anladı. Yavaş yavaş toprak almalara başlamışlardı ama Sultan Abdülhamid tahta gelince bunu tamamen yasakladı. Sultan, bu toprakların önemini yani yüz sene sonrasını görmüş. Musul ve Kerkük'ü Lozan da kaybettik ama tapuları hala Sultan Abdülhamid'in üzerinedir."


#Sultan Abdülhamid Han
#Orhan Osmanoğlu
7 yıl önce