|

2018'in En Popüler Seyahat Rotaları

En iyiler listelerinden düşmeyen popüler kitapların, ünlü spor müsabakalarının ve günden güne artan tatil odaklı Instagram paylaşımlarının seyahat alışkanlıkları üzerindeki etkisi çok büyük elbette!

iLAN
11:31 - 18/09/2018 Salı
Güncelleme: 12:14 - 18/09/2018 Salı
Diğer
ilan
ilan

Hal böyle olunca önceki yıllarda adını az duyduğumuz, belki de hiç duymadığımız rotalar da yükselişe geçti. Biz de trendlerin uzağında kalmak istemeyenler için 2018 yılında yıldızı parlayan bu seyahat rotalarını sizin için derledi!

Detaylı bilgi için tıklayın:
Kiev

Ukrayna’nın başkenti Kiev, soğuk havasına inatla kolaylık sağlayan vizesiz dolaşım hakkı ile belki de en çok tercih edilen yurt dışı rotalarının başında yer alıyor. Orta Çağ ruhunu yaşatan katedral ve şatoları, alabildiğince uzanan parkları, opera binaları ve metrolarıyla Kiev’in bu kadar ünlü olmasına da şaşmamak gerek. Dört bir yanında keşfedilecek pek çok detay ve mekan bulunan Kiev, Türk vatandaşları için vizesiz olmasının yanı sıra benzer rotalara oranla daha ucuz olmasıyla da harika bir seyahat noktası!

Londra

İngiltere’nin en kalabalık ama en güzel şehri Londra, popüler tatil rotaları listelerinin olmazsa olmazı adeta… Her yıl popülerliğini biraz daha parlatan şehirde Buckingam Sarayı, London Eye, Westminster Sarayı, Hyde Park ve British Museum en çok ziyaretçi çeken mekanlardan. Havanın genel olarak kapalı olduğu şehre gitmek için siz de planlama yapıyorsanız havanın yaz aylarında diğer aylara göre daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Paris

Paris, nam-ı diğer aşıklar şehri… Avrupa’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden olan Paris 2018 yılının da trend rotaları arasında elbette! Fransa’nın romantik kentinde keşfedilecek sayısız mekan ve birkaç günün yetmeyeceği kadar gezilecek yer var. Eğer 2018 yılı bitmeden Paris’e bir çıkarma yapmak niyetindeyseniz sıkı bir araştırma yapmadan yola düşmeyin.

Amsterdam

En renkli, en eğlenceli Avrupa kentlerinden biri olan Amsterdam, hareketli şehir yaşamı ile hep yükselişte! Hala Amsterdam’ı görmediyseniz gerçek bir gece hayatı ile tanışmamış olabilirsiniz. Gece hayatının hareketine ortak olacağınız bir deneyim yaşamak isterseniz bu eğlenceli şehre şans vermek için geç kalmayın.

Dubai

Gösterişli yapılar, lüks alışveriş merkezleri, şık restoranlar ve dahası… Dubai hiç şüphesiz son yıllarda Orta Doğu’nun yükselen yıldızı… Eğer kendinizi lüks bir dünyanın içinde bulmak ve sıra dışı bir deneyim yaşamak istiyorsanız Dubai tam da size göre! Bu yıl kendinizi şımartarak Dubai’ye bir bilet alıp uzun süre aklınızdan çıkmayacak bir tatilin kapısını çalabilirsiniz. Burç Halife’ye çıkmadan, Nusret’in ünlü mekanında yemek yemeden ve çöl safarisi yapmadan dönmeyin deriz.

Bakü

Azerbaycan’ın başkenti Bakü vizesiz dolaşabileceğiniz en güzel şehirlerin başında geliyor. Hazar Denizi kıyısında eşsiz bir atmosfer sunan şehir, hızla yenilenen yüzüyle son yıllarda binlerce insanı kendisine çekmeyi başarıyor. Türkiye vatandaşları için vizesiz dolaşım hakkı tanıyan Bakü için uygun fiyatlı uçak bileti bulmak da şehri cezbedici kılan özelliklerden.

New York

Amerika’nın rüya şehri New York, popüler seyahat rotaları arasındaki yerini yıllardır kimseye bırakmıyor. Amerika’nın hatta dünyanın en kalabalık şehirlerinden New York’a uçak bileti bulmak için bile günler hatta aylar öncesinden araştırma yapmaya başlamak gerekiyor. Yıl boyu yağış alan şehri dilediğiniz gibi keşfetmek için en doğru zaman ise yaz ayları.

Moskova

Son yıllarda adını sıklıkla gördüğümüz, sosyal medya fotoğraflarında sıklıkla rastladığımızı Moskova’yı bu kadar ünlü eden sebeplerden biri de 2018 Dünya Kupası’nın Rusya'da yapılması oldu. Hızla büyüyen Moskova tam bir sanat merkezi olmasıyla yıllardır sanatseverlerin ilgisini çekerken 2018 yılı itibariyle gözde tatil rotaları arasındaki yerini de aldı. Vizesiz gidilen ülkelerden birinde yer alması ise Moskova’ya henüz gitmeyenler için büyük bir fırsat! Hazır her şey hazırken biletinizi almak için gecikmeyin.

Batum

2018 için Batum’un yılı oldu desek yanılmış olmayız. En trend seyahat rotaları arasında yerini alan Batum’u bu kadar cezbedici kılan ise bulma kolaylığı ve vizesiz dolaşım imkanı! Eğlence hayatındaki başarısı ile ünlenen şehri hala görmediyseniz bu yıl renkli bir Karadeniz keşfi yapmak için Batum’u tercih edebilirsiniz.

Berlin

Sanat merkezleri, müzeler, meydanlar, anıtlar ve çok daha fazlası… Berlin yenilenen yüzüyle Avrupa’nın yeni kültür ve sanat merkezi adeta! Şehirde gezip görülecek yerlerin, deneyimlenecek şeylerin bir sınırı yok! Almanya’nın soğuk yüzüne inatla ziyaretçilerine sıcak bir atmosfer sunan şehir, 2018 yılının da en sevilen seyahat rotalarından da biri.

#Seyahat
#tatil
#gezi
6 yıl önce