|

Hüseyin Sermet'in halk konseri gerçekleşti

Ülkemizin yetiştirdiği en önemli piyano üstadlarından Hüseyin Sermet, APF15'e büyük bir destek veriyor. Otuza yakın genç piyanist tarafından yoğun ilgi gören ustalık sınıflarına üç gününü ayıran Sermet, Akdeniz Üniversitesi'nde ücretsiz halk konseri verdi.

Yeni Şafak
11:32 - 22/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 09:39 - 22/11/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Piyano üstadı Hüseyin Sermet
Piyano üstadı Hüseyin Sermet

1 saat boyunca süren resitalde Sermet, klasik resital anlayışından dan ziyade, halkla konuşup eserleri anlatarak değisik bir program sundu.


Hüseyin Sermet...

Hüseyin Sermet 1955 yılında İstanbul’da doğdu ve muzik çalışmalarına 7 yaşında başladı. 1965 yılında Ankara Devlet Konservatuarı’nda Ferhunde Erkin, Ulvi Cemal Erkin ve Ahmed Adnan Saygun’la çalışan Sermet, 1968 yılında ‘Harika Çocuk Yasası’ ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından eğitimini sürdürmek üzere gönderildiği Paris Konservatuvarı’ndan piyano, oda müziği, kontrpuan ve müzik analizi dallarında birincilikle mezun oldu. 1974 yılında Münih Uluslararası Oda Müziği Yarışması’nı kazanan sanatçı “Lili Boulanger” ödülünün sahibi oldu. Sermet, 1991 yılında “Devlet Sanatçısı” unvanına layık görüldü.


Sanatçı, müzik hayatı boyunca katıldığı yarışmalardan kazandığı sayısız ödülünün yanı sıra 1988 yılında Boğaziçi, 1998 yılında da Marmara Üniversitesi’nden fahri doktora unvanı aldı.

#Hüseyin Sermet
#Piyano
#Ankara Devlet Konservatuarı’nda Ferhunde Erkin
#Ulvi Cemal Erkin
9 yıl önce