|

'İkiz'leriyle gündem olmuştu: İkinci çocuğu başta kist sandım

İzmir'de yaşayan ve dünyada daha önce sadece 11 kez görülen durum sonucu hamileyken tekrar hamile kalan Sevinç Çelik yaşadıklarını anlattı. İkinci çocuğunun haberini aldığında ilk başta 'kist' sandığını belirten Çelik, "Bazen aynı anda ağlayıp acıkıyorlar. Zor oluyor" diye konuştu.

Yeni Şafak
10:33 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 10:42 - 17/11/2017 Cuma
Diğer
Sevinç Çelik, bir ay arayla ikinci çocuğuna hamile kalmıştı.
Sevinç Çelik, bir ay arayla ikinci çocuğuna hamile kalmıştı.

Tıpta “süperfetasyon” denilen ve dünyada daha önce sadece 11 kez görülen durum sonucu hamileyken tekrar hamile kalarak 2 bebek sahibi olan Sevinç Çelik, büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Urla’da yaşayan Ender-Sevinç Çelik çifti, şubat ayında çocuk sahibi olacaklarını öğrendi. Bir ay sonra yapılan kontrolde ise tıp tarihine geçecek bir sürprizle karşılaştı. Yapılan incelemede Sevinç Çelik’in hamileyken, farklı bir yumurtasında yeniden döllenme olduğu ve ikinci kez hamileliğin başladığı belirlendi. 6 Ekim’de gerçekleştirilen sezaryenle iki sağlıklı bebek dünyaya geldi.

Haberin medyada yer almasının ardından büyük ilgi gördüklerini belirten Sevinç Çelik, “Sabahtan beri telefonlarım susmuyor. Kuzenlerim, arkadaşlarım herkes aradı. Arayanlar ‘Ünlü oldun’ diye espri yapıyorlar. Bu kadar ilgi çekeceğini ben de tahmin etmiyordum. Çevremdekilere hep ikiz diyordum, artık durumu daha kolay anlatabileceğim” dedi.

Habertürk'ün haberine göre, hamile olduğunu öğrendiklerinde eşinin Poyraz, kendisinin Ayaz adını düşündüğünü anlatan Çelik “Nasıl olsa birbirine yakın isim diye eşimin isteğini kabul ettim. Bir ay sonra kontrole gidince ikinci bebeği öğrendik. Önce kist olduğunu düşündüm. Sonra iki bebek olduğu anlaşıldı. Böylece ikinci oğlumuza da benim istediğim Ayaz adını koymuş olduk. Bebeklerim bazen aynı anda ağlayıp acıkıyor, zorlanıyorum. Ama eşim yardımcı oluyor. Onlarla ilgili gelişmeleri ve yaşadıklarımızı ‘sevenderceliik’ isimli Instagram hesabında da paylaşıyoruz” dedi.

#Hamilelik
#Çocuk
6 yıl önce