|

İmam Yavuz Yılmaz'ın cenazesinde şiir okudu

Mesut Yılmaz'ın ölen oğlu Yavuz Yılmaz'ın cenaze namazının öncesinde konuşan imam, Cahit Sıtkı Tarancı'nın "35 yaş" şiirinden dizeler okudu.

Yeni Şafak
15:55 - 18/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:59 - 18/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Son yolculuğuna uğurlanan Yavuz Yılmaz'ın cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve birçok siyasi katıldı.
Son yolculuğuna uğurlanan Yavuz Yılmaz'ın cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve birçok siyasi katıldı.

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, son yolculuğuna uğurlandı. Önceki gün evinde hayatını kaybeden Yılmaz için, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi.

Mesut ve Berna Yılmaz çifti, cami avlusunda kurulan çadırda, taziyeleri kabul etti.

'35 yaş' şiirinden dizeler okudu

Daha sonra öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Namaz öncesinde imam, konuşmasının bir bölümünde, Cahit Sıtkı Tarancı'ya ait "35 yaş" şiirinden dizeler okudu.

  • Yaş otuz beş! yolun yarısı eder.
  • Dante gibi ortasındayız ömrün.
  • Delikanlı çağımızdaki cevher,
  • Yalvarmak, yakarmak nafile bugün,
  • Gözünün yaşına bakmadan gider.

Yılmaz'ın cenazesi Kanlıca Mezarlığında toprağa verildi.

Yavuz Yılmaz kimdir?

Yavuz Yılmaz 1979 yılında İstanbul'da doğmuştur. 38 yaşındadır. Ankara TED Koleji mezunudur. The American International School-Salzburg ve George Washington University' 'da okumuştur. Üniversite eğitimini ABD'de tamamlayan Yavuz Yılmaz, yurda döndükten sonra Coca Cola'nın dağıtımını almıştı. İnşaat işleriyle de ilgilenen Yavuz Yılmaz son olarak kardeşi Hasan Yılmaz ile Nişantaşı'nda açtığı Çin lokantası ile gündeme gelmişti.

#CAhit Sıtkı Tarancı
#YAvuz Yılmaz
#Mesut Yılmaz
6 yıl önce