|

İstanbul Film Festivali 4 Nisan'da

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 4-19 Nisan'da 11'inci kez Akbank sponsorluğunda düzenlenecek 34. İstanbul Film Festivali, 62 ülkeden 222 yönetmenin 204 filminin yanı sıra ücretsiz gerçekleştirilecek söyleşi, atölye çalışmaları, sinema dersleri ve özel etkinlikleriyle izleyicilerle buluşacak.

Yeni Şafak
16:03 - 10/03/2015 Salı
Güncelleme: 14:05 - 10/03/2015 Salı
Yeni Şafak

İstanbul Film Festivali film gösterimleri, atölye çalışmaları ve söyleşi programları ile sinemaseverlerle buluşacak.


34. İstanbul Film Festivali'nin programı, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan'ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında açıklandı.


Hakan Binbaşgil, festivalin, Türkiye'de sinemanın gelişiminde ve kaydettiği başarılarda önemli rol oynadığını belirtti.


Her yıl 150 bine yakın sinemaseverin festivali izlediğini kaydeden Binbaşgil, sanatın herhangi bir alanında bu kadar sanatseveri bulmanın kolay olmadığının altını çizdi. 


Azize Tan da festival programına ilişkin bilgi verirken, Altın Lale Uluslararası Yarışma, Altın Lale Ulusal Yarışma, FACE Sinemada İnsan Hakları Yarışması ve bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Ulusal Belgesel Yarışması'nda yer alacak filmleri ve jüri üyelerini açıkladı.


Festivalin önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sinema salonu sıkıntısı çektiğine değinen Tan, biletlerin 28 Mart'ta satışa çıkacağını ve 4 Nisan'a kadar tüm biletlerde yüzde 10 indirim olacağını bildirdi. 


Tan, bu yıl 10'uncu yaşını kutlayan "Köprüde Buluşmalar"ın 9 yıl boyunca 29 film projesinin tamamlanmasına ve 36 farklı projeye 430 bin avroya yakın kaynak yaratılmasına katkıda bulduğunu kaydetti.

#Altın Lale Uluslararası Yarışma
#Altın Lale Ulusal Yarışma
#FACE Sinemada İnsan Hakları Yarışması
9 yıl önce