|

İstanbullular kadim kent Adıyaman'ı yaşadı

İstanbul'da Yenikapı Etkinlik Alanı'nda 4 gün boyunca misafirlerini ağırlayan Adıyaman Tanıtım Günleri'ni 650 bine yakın kişi ziyaret etti. "Huzur ve Barış Kenti Adıyaman" mottosuyla düzenlenen etkinlikte, binlerce yıllık tarihe sahip kadim kent Adıyaman'ın kültürü, tarihi ve doğası İstanbul'da yaşayan vatandaşlara ve yabancı turistlere tanıtıldı.

Yeni Şafak
15:53 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:05 - 22/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Etkinlikte kebaplar, içli köfteler, çiğ köfteler, hıtap (yöresel pide), narlar, Besni üzümü, peynir helvası yenildi.
Etkinlikte kebaplar, içli köfteler, çiğ köfteler, hıtap (yöresel pide), narlar, Besni üzümü, peynir helvası yenildi.

Adıyaman Dernekler Federasyonu (ADIFED) ve Adıyamanlılar Vakfı tarafından Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen Adıyaman Tanıtım Günleri, yaklaşık 650 bin vatandaşın katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı.

"Huzur ve Barış Kenti Adıyaman" mottosuyla düzenlenen etkinlikte, binlerce yıllık tarihe sahip kadim kent Adıyaman'ın kültürü, tarihi ve doğası İstanbul'da yaşayan vatandaşlara ve yabancı turistlere tanıtıldı. Yenikapı Etkinlik Alanı'nda 18-21 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Adıyaman Tanıtım Günleri'nin açılış programında halaylar eşliğinde yöresel türkülerin söylendiği açılış programında sahnede çiğ köfte de yoğuruldu.


“ADIYAMAN TÜRKİYE'NİN TEMİNATIDIR”

Açılışta konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Adıyaman güneşin doğuş anının en güzel izlendiği şehirdir. Birçok insan bu güzelliği yaşamak için Adıyaman'a gidip Nemrut Dağı'na tırmanmaktadır. Eğer gitmeyenler varsa, mutlaka gitmelerini tavsiye ederim. Adıyaman Türkiye'nin teminatıdır. Adıyaman toprağını, devletini, milletini seven insanların şehridir. Bu konuda en büyük kaynağımız yine milletimizdir” dedi.

"HUZUR VE BARIŞ ŞEHRİ ADIYAMAN"

ADIFED Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ise, Adıyaman'ın barış ve kardeşlik dolu kimliğine dikkat çekti. Dursun, “Huzur ve barış şehri Adıyaman diyerek yola çıktık. Adıyaman, her zaman iyiliğin, doğruluğun, güzelliğin yanında oldu, bundan sonra da her zaman güzellikler, doğruluklar içerisinde yoluna devam edecektir. Bizler Adıyamanlılar olarak her zaman sizinle birlikte, 81 ilin 81 güzelliğiyle, her rengiyle buluştuk. 7 renk, tek yürek hep birlikteyiz dedik. Bölge, din ayırt etmeden. Hep birlikte kardeşçe yaşıyoruz ve böyle devam edeceğiz. Güzel şehrimizin kültürünü, mutfağını, tarihini, sokak oyunlarını, yöresel tatlarını tanıtma imkânı bulduğumuz için mutluyuz." Diye konuştu.


EĞLENCE DOLU GÜNLER, LEZZETLİ ANLAR

Adıyaman Tanıtım Günleri, birbirinden güzel, coşku dolu etkinliğe sahne oldu. Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 650 bin misafir, yöreye özgü tatları tattı, davul zurna eşliğinde halay çekti, unutulmaya yüz tutan oyunları oynadı. Çocuklar; bilyeli araba, deleme (topaç), çember gibi eski sokak oyunlarını tanıma fırsatı yakalarken, yaşça daha büyük olanlar ise bu oyunlarla çocukluk günlerine gitti. Etkinlik sırasında, Oses Çiğköfte tarafından Nemrut Dağı heykellerinin çiğ köfteden yapılan kopyaları büyük ilgi gördü. Etkinlikte kebaplar, içli köfteler, çiğ köfteler, hıtap (yöresel pide), narlar, Besni üzümü, peynir helvası yenildi. Harfane Ekibi'nin yanı sıra yerel sanatçılar da 4 gün boyunca İstanbul’da Adıyamanlılar’a unutulmaz anlar yaşattı.


#Adıyaman
5 yıl önce