|

"Kafamda Bir Tuhaflık" Londra'da birinci sırada

Orhan Pamuk'un kitabı "Kafamda Bir Tuhaflık" Londra'da en çok satanlar listesinde birinci sırada. İngiliz gazeteleri, "Pamuk, Nobel'den sonra daha da iyi romanlar yazıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak
10:20 - 19/10/2015 Monday
Güncelleme: 07:27 - 19/10/2015 Monday
Diğer

Kafamda Bir Tuhaflık için "Pamuk, Nobel'den sonra daha da iyi romanlar yazıyor" diyen ve romanın kahramanı Mevlut için de "Bu sıradan adama, sokak düzeyinden yazılmış bu tarihe aşık olmaya hazırlayın kendinizi" yorumlarında bulunan Independent Gazetesi'nden sonra başka bir İngiliz gazetesi Evening Standard'da çıkan bir habere göre Orhan Pamuk'un Kafamda Bir Tuhaflık romanı Londra'da çok satanlar listesinde 1 numaraya yükseldi.



Evening Standard'ın haberinde fiction(kurgu) ve non-fiction(kurgudışı) kategorilerinde beşer kitabın yer aldığı iki farklı liste bulunuyor. A Strangeness in My Mind(Kafamda Bir Tuhaflık), Blackwells, Daunt Books, Foyles, Heywoods Hill, Waterstones gibi Londra'nın büyük kitapçılarından alınan satış rakamlarıyla oluşturulan listenin fiction(kurgu) bölümünde bir numarada.





2014 Aralık ayında Türkiye'de piyasaya çıkan ve yazarına 2015 yılının roman dalında verilen Aydın Doğan Vakfı ve Erdal Öz Ödülleri'ni kazandıran Kafamda Bir Tuhaflık kitabı, daha sonra Ekin Oklap tarafından İngilizce'ye çevrilerek Eylül 2015'te İngiltere'de satılmaya başlandı. ABD'de de 20 Ekim'de piyasaya çıkacak olan roman şimdiden 38 dile çevrildi. Pamuk, ABD'de kitabının yayımlanmasıyla birlikte 6 şehirlik bir tanıtım turuna da çıkacak.



Evening Standard'ın kurgu/roman listesinde Pamuk haricinde Sebastian Faulks, Margaret Atwood, Robert Harris, Jonathan Franzen ve Patrick de Witt gibi tanınmış yazarlar bulunuyor.


#Kafamda Bir Tuhaflık
#Orhan Pamuk
#Independent Gazetesi
8 years ago