|

Kamuran Gündemir anısına konser

Festival kapsamında ünlü piyanist Kamuran Gündemir anısına genç yetenekler konser verdi.

Yeni Şafak
09:26 - 18/11/2014 Salı
Güncelleme: 07:29 - 18/11/2014 Salı
AA
Bu yıl 15'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında Antalya Kültür Merkezi'nde piyanist Evren Kutlay ile İncesaz grubu, "Osmanlı Sarayı'nda Piyano" adlı konser verdi.  (Orhan Kuzu - Anadolu Ajansı)
Bu yıl 15'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında Antalya Kültür Merkezi'nde piyanist Evren Kutlay ile İncesaz grubu, "Osmanlı Sarayı'nda Piyano" adlı konser verdi. (Orhan Kuzu - Anadolu Ajansı)
15. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında, piyanist Kamuran Gündemir anısına 17 yaş altı yetenekli piyanistler konser verdi.


Antalya Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte dinleyicilerle Türkiye'nin en önemli müzik okullarından gelen piyanistler buluştu.


Konserde genç piyanistler İlayda Deniz Oğuz, Korkmaz Can Sağlam, Eylül Ergül, Tuna Bilgin, Elif ve İrem Erdoğan, Ferhat Can Büyük ile Ufuk Mete Şahin Chopin, Beethoven, Brahms, Mozart, Liszt, Ginastera, Debussy, Kabalevsky ve Skriabin'in eserlerini çaldılar.


Yaklaşık 1,5 saat süren konser sonunda izleyenler, genç sanatçıları ayakta alkışladı.


"Şehrin sesi" sloganıyla başlatılan festival, 29 Kasım'da sona erecek.


Kamuran Gündemir


Kamuran Gündemir, adı Ankara Devlet Konservatuarı ile özdeşlemiş, kendini eğitime adamış bir piyanisttir. Uluslararası başarılarıyla tanınan Muhiddin Dürrüoğlu-Demiriz, Fazıl Say ve Emre Elivar gibi pek çok piyanist yetiştirmiştir. Gündemir, pek çok çağdaş Türk bestecisinin yapıtlarını ilk kez gün yüzüne çıkarıp çalmasıyla tanınmıştır.
#Antalya
#15. Uluslararası Antalya Piyano Festivali
#Kamuran Gündemir
9 yıl önce