|

Kendi engelli maaşı ile engelli çocuğa sandalye aldı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde engellilere yönelik faaliyet yürüten Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Süer, kendi engelli maaşı ile doğuştan engelli 8 yaşındaki Yusuf Aşkın’a tekerlekli sandalye aldı. Tekerlekli sandalyesine kavuşan Yusuf Aşkın’ın sevinci ise yüzüne yansıdı.

Yeni Şafak
23:40 - 4/02/2018 Pazar
Güncelleme: 00:01 - 5/02/2018 Pazartesi
IHA
Kendi engelli maaşı ile engelli çocuğa sandalye aldı
Kendi engelli maaşı ile engelli çocuğa sandalye aldı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde engellilere yönelik faaliyet yürüten Engelli Derneği Başkanı Abdullah Süer, kendisine doğuştan bacaklarından engelli olan Yusuf Aşkın için tekerlekli sandalye için başvuran anne Safiye Aşkın’ın talebini devlet tarafından kendisine verilen engelli maaşından karşılayarak tekerlekli sandalye aldı.

Başkan Abdullah Süer, tekerlekli sandalyeyi Yusuf Aşkın’a verdikten sonra bir süre Yusuf’u evin içinde gezdirdi. Yusuf Aşkın ise sevinerek, tekerlekli sandalyesi ile artık sokağa çıkarak gezip dolaşacağını dile getirdi. Engelli Derneği Başkanı Abdullah Süer, Yusuf’un sevincinin her şeye değdiğini belirterek, herkesin birer engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini dile getirdi. Abdullah Süer şunları söyledi:

  • "Kısa süre öne Yusuf’un annesi derneğimizi ziyaret etti. Engelli bir çocuğunun olduğunu söyledi. Bizde geldik Yusuf kardeşimizi yerinde gördük. Çok sevimli bir engelli kardeşimiz. Kendi imkanlarımızla bu tekerlekli sandalyeyi Yusuf kardeşimize aldık. Ben şahsen engelli kardeşlerime yardım ettiğim zaman çok seviniyorum. Çok mutlu oluyorum. Biraz daha büyüdüğünde kendisine akülü araçta alacağız"

"Ablam görünce sevinçten uçacak"

Tekerlekli sandalyeyi görünce sevinen doğuştan engelli minik Yusuf, sürekli dışarıda dolaşacağını, sokağa çıkabileceğini söyledi. Yusuf Aşkın sevincini şöyle dile getirdi, "Ablam bunu görünce sevinçten uçacak, bana sarılacak. Tekerlekli sandalye bana çok iyi geldi. Artık sokağa çıkacağım. Bununla her yeri gezeceğim” dedi.

#Engelli
#Şırnak
6 yıl önce