|

Keskin Color kartpostal dijitalleştiriliyor

Keskin Color’un çok değerli kartpostal ve arşiv koleksiyonu, Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi tarafından dijitalleştiriliyor. Yaklaşık on bin arşiv materyalinden oluşan koleksiyonun işlenmesi için çalışmalara 2022’nin ilk çeyreğinde başlanması planlanıyor.

04:00 - 19/12/2021 Pazar
Güncelleme: 02:08 - 19/12/2021 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
RUVEYDA OKUMUŞ

Günümüzde kırtasiye sektörünün lider firmalarından biri olarak faaliyet gösteren Keskin Color, bir zamanlar Türkiye’nin ilk ve önde gelen kartpostal üreticilerinden biriydi. Yaklaşık 10.000 arşiv materyalinden oluşan Keskin Color Kartpostal ve Arşiv Koleksiyonu; şirketin 1966’da kurucuları olan Naci Keskin ve Abdullah Keskin kardeşlerin 1950’lerde çekmiş oldukları fotoğrafları ve şirketin 1962’den 1990’ların sonuna kadar ürettiği kartpostalları ve bunlara ait diaları içeriyor.

  • Koleksiyon, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden kent ve yapı görünümlerine, insan manzaralarına, turistik mekânlar, arkeolojik alanlar ve tarihî eserlere ilişkin görselleri içeriyor.
    1950 – 1990 yılları arası Türkiye’nin görsel hafızasına yönelik değerli bir kaynak olan koleksiyona dair tasnif, envanter ve dijitalleştirme çalışmalarına 2022 yılının ilk çeyreğinde başlanması planlanıyor.
    Bu değerli koleksiyonun gelecek nesillere aktarılabilmesi ve yepyeni araştırmalara kaynak olabilmesi adına Reşit Keskin ve Berkin Keskin’in gösterdikleri emek ve özveri de kuşkusuz önem arz ediyor.
#Keskin Color
#Suna Kıraç Kütüphanesi
#Koç Üniversitesi
2 yıl önce