|

Kırpılan koyunlar yaza hazır

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde özenle yetiştirilen ivesi ırkı koyunlar, havaların ısınmasıyla kırpılarak meralara bırakılıyor. İşletmenin önemli gelir kalemleri arasında yer alan koyunların satışından elde edilen gelir hayvancılık projelerinde kullanılıyor.

Yeni Şafak
16:41 - 11/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:44 - 11/05/2016 Çarşamba
AA
Özel yetiştirilen ivesi ırkı koyunlar   kırkılarak meralara bırakıyor.
Özel yetiştirilen ivesi ırkı koyunlar kırkılarak meralara bırakıyor.

Hayvan varlığı bakımından Türkiye'nin büyük işletmeleri arasında yer alan TİGEM bağlı Ceylanpınar Tarım İşletme Müdürlüğündeki ivesiler, damızlık olarak yetiştiriliyor.



Yüksek süt verimi ve etinin lezzetiyle bilinen ivesi cinsi koyunlar, ihale usulüyle yurt dışının yanı sıra Türkiye'nin değişik illerinden gelen besicilere satılıyor. İşletmenin önemli gelir kalemleri arasında yer alan ivesi cinsi koyunların satışından elde edilen gelir ise hayvancılık projelerinde kullanılıyor.



Tam otomatik makinelerle sağılan ve sütleri ölçülen koyunlar, havaların ısınmasıyla görevliler tarafından elektrikli makinelerle kırpılıyor. Daha sonra hazırlanan kanallarda hastalıklara karşı ilaçlı suyla yıkanan hayvanlar daha iyi gelişmeleri için meralara bırakılıyor.


#TİGEM
#Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü
#Ceylanpınar Tarım İşletmesi
#Ceylanpınar
8 yıl önce