|

Kitap seçiminde çocuğun görüşüne önem verin

Kitap alırken her ne kadar tercihleri ebeveynler yapsa da belli sayıda kitapları da çocukların kendilerinin seçmesine izin verin. Kitap seçerken kitapların görsel ve illüstrasyon kalitesine önem verin, çünkü bunlar çocukların hayal dünyasının gelişmesinde rol oynuyor.

Yeni Şafak
13:18 - 10/05/2018 Thursday
Güncelleme: 13:39 - 10/05/2018 Thursday
Yeni Şafak
Kitapların çocuklara hayal dünyasının gelişmesinden sözcük dağarcığının oluşmasına kadar sayısız faydası oluyor.
Kitapların çocuklara hayal dünyasının gelişmesinden sözcük dağarcığının oluşmasına kadar sayısız faydası oluyor.

Kitap seçiminde çocuğun görüşlerine de önem verilmelidir. Anne ve babaları en çok düşündüren konulardan biri de çocuklar için doğru kitap seçimi oluyor. Çocukların hayal dünyasının gelişmesinden sözcük dağarcığının oluşmasına kadar sayısız faydası olan kitapların seçimi konusunda Klinik Psikolog, Yazar Büşra Tarçalır Erol şunları anlattı:

  • “Tercih edilecek kitapların görsel ve illüstrasyon kalitesine önem verin. Çünkü bunlar çocukların hayal dünyasının gelişmesinde rol oynuyor. Aynı zamanda doğru Türkçe kullanımı da önem taşıyor. Zorbalık, ölüm gibi zor konularda kitaplar anne babalar için yol gösterici olabiliyor. Rehber niteliği taşıyacak bu kitaplar daha çok konuşma ortamına zemin hazırlayacak özellikte olmalı. Aksi taktirde çocuğun okuduğu bir kitapla hayatı ya da davranışlarının değişmesini beklemek çok gerçekçi olmuyor. Kitaplar gerekirse çocuklardan önce okunmalı ve genel içeriği, hissettirdikleri, düşündürdükleri konusunda mutlaka çocukla konuşulmalı. Her ne kadar tercihleri ebeveynler yapsa da belli sayıda kitapları da çocukların kendilerinin seçmesine izin verilmeli.”
#Kitap
#Çocuk
#Kitap seçimi
6 years ago