|

Koronavirüsü fırsata çevirdi: Maskeleri iki katına satıyor

Her gün yüzlerce Çinli turistin ziyaret ettiği travertenleriyle dünyaca ünlü Denizli Pamukkale’de, bir girişimci koronavirüsünden korunmak için kapı girişlerinde maske satmaya başladı. Çinli turistler ise ülkelerinde zor bulunan maskelere yoğun ilgi gösteriyor.

13:58 - 1/02/2020 Cumartesi
Güncelleme: 14:12 - 1/02/2020 Cumartesi
IHA
Osman Meşhur, travertenlerin güney kapısı girişinin  karşısındaki evinin önünde tezgah kurdu.
Osman Meşhur, travertenlerin güney kapısı girişinin karşısındaki evinin önünde tezgah kurdu.

Pamukkale travertenleri güney kapısı girişi karşısında ikamet eden Osman Meşhur, travertenlere gelen Çinli turistler başta olmak üzere Asya ülkelerinden gelen turistlere maske satarak koronavirüsünü fırsata çevirdi. Meşhur, geçtiğimiz günlerde tanımadığı bir kişinin kolilerce maske aldığını görünce bu işe girmeye karar verdiğini söyledi.

"Çinli turistler tedirgin"

Salgının gün geçtikçe yaygınlaşması Çin uyruklu turistlerde tedirginlik oluşturduğunu belirten Meşhur, "Turistler birinde maske görünce hemen kendilerine alıyor. Bir paketini 15 liraya alıp, 30 liraya satıyorum" dedi.


"Biri görünce diğeri de alıyor"

  • Talebin yoğun olması sebebiyle hem talebi karşılamak hem de kazanç elde etmek amacıyla maske satmaya başladığını vurgulayan Meşhur, “Biz turizmin içerisindeyiz turizm ile uğraşıyoruz. 2 gün önce eczanenin önünde bir araç durdu.

    Kutu kutu maske alıyorlar
    Bayağı bir yüklü maske aldılar ve benim de dikkatimi çekti. Çin’de bulunmadığını söylediler. Şehirde bizde satalım dedik. Çinlilerden birisi hasta olduğu zaman diğerlerinin hepsi de tedirgin oluyor" ifadelerini kullandı.
#maske
#pamukkale
#çin
#koronavirüs
#turist
4 yıl önce