|

Kürşad ve 40 çerisi, tiyatro sahnesinde

Sivas'ta, Kürşad ve 40 çerisinin efsanesini konu alan "Kürşad" adlı tiyatro oyunu sanatseverlerle buluştu.

Yeni Şafak
23:42 - 7/03/2016 الإثنين
Güncelleme: 21:43 - 7/03/2016 الإثنين
AA

Aykırı Oyuncular Topluluğu, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle hazırladığı "Kürşad" adlı tiyatro oyununu Atatürk Kültür Merkezi'nde sahneledi. Yaklaşık 1 saat süren oyuna Sivaslılar yoğun ilgi gösterdi.



Oyunun yönetmeni Sema Çiftçi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, oyun nedeniyle olumlu tepkiler aldıklarını ve bundan dolayı da mutlu olduğunu söyledi.



Oyuncuların oyundaki performansıyla gurur duyduğunu ifade eden Çiftçi, "Dünyada ilk defa oynanan bir oyun, bunun gururunu ve sevincini yaşıyorum. Çok mutluyum" diye konuştu.



Çiftçi, özverili bir çalışmanın neticesinde oyunu sahneye taşıdıklarını belirterek, "On kişilik ekiple yaklaşık 4 ay çalıştık. 'Özgürlük benim karakterim' adlı projeyle bir Türk'ün özgürlüğünün ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştık" dedi.



Oyunun yazarı Vedat Çiftçi ise "Kürşad bilinmeyen bir karakterdi bunu tanıtmak istedik, olay çok eskilerde yaşanmış bununla ilgili araştırmalar yaptık ve bunu yazarak oyun haline getirdik" ifadesini kullandı.



Kürşad ve 40 çerisinin anlatıldığı oyunu başka illerde de sahnelemeyi planladıklarını belirten Çiftçi, oyun ilk olduğu için imkan olursa dünyanın başka yerlerinde de sahnelemek istediklerini belirtti.




#Kürşad ve 40 çerisi
#Sivas
#Kürşad
٪d سنوات قبل