|

'Kuş muhabbeti' mesafe tanımıyor

Türkiye'nin farklı illerinden kuş meraklıları, hem güvercinlerini satmak hem de muhabbet etmek için Aksaray'da buluşuyor.

Yeni Şafak
10:50 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 10:41 - 9/02/2016 Salı
AA

Aksaray Kuşları Koruma Derneği öncülüğünde her hafta salı ve çarşamba günleri kurulan güvercin pazarı, İstanbul'dan Kayseri'ye, Ankara'dan Adana'ya Türkiye'nin dört bir yanından kuş meraklılarını misafir ediyor.



Kent merkezindeki pazarda, besledikleri güvercinleri satan, sayıları 100 ila 200 arasında değişen kuş besleyicileri, daha sonra dernekte bir araya gelerek güvercin hikayeleri üzerine sıcak sohbetler yapıyor.



Her biri farklı iş kollarında olsa da ortak paydaları olan güvercinler sayesinde yeni dostluklar kuran kuş severler, aralarına yeni katılan arkadaşlarına da güvercinler edinmesi için maddi destek sağlıyor.



Türkiye'nin yanı sıra başta Ortadoğu olmak üzere farklı ülkelerden getirilen güvercinlerin satıldığı mezatta ise kuşlar özelliklerine göre 20 liradan 10 bin liraya kadar alıcı buluyor.



"Kuş sesini duymazsam olmaz"


Murat Yalçın da 25 yıldır güvercin beslediğini ifade ederek, "Kuş meraklıları bir araya geldiklerinde tek muhabbet kuşlar üzerinedir. Zararlı alışkanlıklarımız olmaz. Buraya gelerek hem arkadaşlıklarımızı geliştirir hem de çok sevdiğimiz güvercinler ile ilgilenir, mutlu oluruz" diye konuştu.


#güvercin
#güvercin meraklısı
8 yıl önce