|

Malatya Film Festivali başladı

7.Malatya Uluslararası Film Festivali başladı. Açılış gecesinde "Kristal Kayısı-Onur Ödülü" Mesut Uçakan, Nacer Khemir'e, Kim Dong-Ho, Halil Ergün şarkıcı Belkıs Özener'e takdim edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:40 - 11/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
"Malatya Uluslararası Film Festivali" kırmızı halı geçişi ve açılış töreniyle başladı.
"Malatya Uluslararası Film Festivali" kırmızı halı geçişi ve açılış töreniyle başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Malatya Uluslararası Film Festivali" kırmızı halı geçişi ve açılış töreniyle başladı. Yerel olmadan evrensel olunmaz ilkesinden yola çıktıklarını belirten Festival Direktörü Suat Köçer, bu ruhla Türk sinema sanatına hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi. Açılış gecesinde oyuncu Halil Ergün, şarkıcı Belkıs Özener ve yönetmenler Mesut Uçakan ve Nacer Khemir'e "Kristal Kayısı-Onur Ödülü" verildi.

KALPLERİ YAKINLAŞTIRIR

Uçakan, "Çok sıkıntılar çektik, çok acılar yaşadık, çok ötelendik, horlandık ama şimdi gün geldi onur ödülü takdim edildi. Demek ki onurlu şeyler yapmışız" dedi. Tunuslu yönetmen Nacer Khemir ise filmler kalpleri birbirine yaklaştırıyor" diye konuştu. "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" ise Koreli Kim Dong-Ho'ya verildi. 


İYİ OYUNCULAR UMUT VERİYOR

Festivalin Ulusal Jüri Başkanı olan oyuncu Hülya Koçyiğit ise yaptığı konuşmada iyi yetişmiş sinema oyuncularının kendisine umut verdiğini söyledi. Yerli ve yabancı pek çok sinemacıyı seyirciyle buluşturacak festiva 16 Kasım tarihine dek devam edecek.

#Malatya Film Festivali
#Sinema
#Hülya Koçyiğit
6 yıl önce