|

Mamutun kafatasına sakladıkları şey şaşkınlığa uğrattı

Moskova bölgesine bağlı Zaraysk arkeoloji sahasında arkeologlar ilkel insanlara ait konutlar tespit etti. Konutların inceleme sonucunda içerisinde define saklanmış mamuta ait kafatası buldu. Keşfedilen Zaraysk arkeoloji sahası, Üst Paleolitik döneme ait önemli bir anıt ve Moskova Bölgesi'nin en eski yerleşim yeri olarak kabul ediliyor.

Yeni Şafak
09:27 - 22/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:43 - 22/11/2018 Perşembe
Diğer
Zaraysk arkeoloji sahası, 2016 yılında keşfedilmişti.
Zaraysk arkeoloji sahası, 2016 yılında keşfedilmişti.

Rusya Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsü arkeoloji grubu başkanı Sergey Lev, mamutun kafatasına saklanmış kuvarstan yapılmış eşyalar ve silah yapımında kullanılan aletler bulduklarını söyledi.

Kafatasında ilkel insanlar eşyalar saklamış

  • Arkeologlar kazı esnasında ilkel insanlara ait ev kalıntılarının yanı sıra, mamuta ait kemik ve dişler buldu. Ayrıca, yanmış hayvan kemiklerinin bulunduğu bir ocak ve kazı alanının tümünde ilkel insanların yaşadığı yerin yüzey seviyesini gösteren kömür ve kırmızı boya lekeleri bulundu.

Moskova Bölgesi Kültür Bakanlığı internet sitesinde yer alan habere göre, araştırmanın son gününde Zaraysk arkeoloji sahasında ilk kes rastlanılan yaprak biçiminde mızrak ucu bulundu. 2016 yılında arkeologlar tarafından keşfedilen Zaraysk arkeoloji sahası, Üst Paleolitik döneme ait önemli bir anıt ve Moskova Bölgesi'nin en eski yerleşim yeri olarak kabul ediliyor.

#Mamut
#Fil
#Kafatası
#Hazine
5 yıl önce