|

Mevlid-i Nebi Haftası coşkuyla idrak edilecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’nın ‘Peygamberimiz ve Çocuk’ temasıyla çeşitli etkinlikler ile idrak edileceğini söyledi. Erbaş, “26 Ekim’de Beştepe’de açılış programı, 28 Ekim’de Kocatepe Camii’nde kandil programı düzenleyeceğiz. 8 Kasım’da da online olarak ‘Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu’ gerçekleştirilecek.” dedi.

Haber Merkezi
00:00 - 23/10/2020 Cuma
Güncelleme: 19:14 - 22/10/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Ali Erbaş
Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Başkanlık Konferans Salonu’nda bu yıl “Peygamberimiz ve Çocuk” temasıyla düzenlenen “2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası” etkinliklerinin tanıtım toplantısına katıldı. Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Musa Coşkun’un Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Erbaş, 28 Ekim Çarşamba günü Hazreti Muhammed’in doğumunun sene-i devriyesi olduğunu belirtti. Bu yıl “Peygamberimiz ve Çocuk” temasıyla düzenlenen “2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası” etkinliklerine değinen Erbaş, Hazreti Muhammed’in her konuda olduğu gibi dünya hayatının süsü ve nimeti çocuğa yaklaşım konusunda da en güzel örnek ve yol gösterici rehber olduğunu kaydetti. Erbaş, şöyle konuştu: “Açıkça ifade etmeliyim ki çocukların ötelendiği, ihmale ve istismara maruz kaldığı, temel haklarından mahrum edildiği, hatta sadece kız evlat olduğundan dolayı ayrıma tabi tutulduğu bir çağ, merhamet ve insanlık sınavını kaybetmiştir.”


DİYANET TV VE TRT 1’DE CANLI YAYIN

Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Hazreti Muhammed’in çocuğa ve çocukluğa ilişkin çizdiği ufkun hakkıyla anlaşılması için gayret edeceklerini aktaran Erbaş, şu bilgileri verdi: “Bu çerçevede Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın teşrifleriyle 26 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’te Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı’nı gerçekleştireceğiz. 28 Ekim Çarşamba günü Ankara Kocatepe Camisi’nde düzenleyeceğimiz ‘Mevlid Gecesi Programı’, Diyanet Televizyonu ve TRT 1’den canlı yayımlanacak. 6-8 Kasım’da ‘Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu’ düzenleyeceğiz. Salgın sebebiyle söz konusu sempozyum online gerçekleştirilecektir. Bu sempozyumda Kur’an’ın ışığında ve Hazreti Peygamber’in örnekliğinde çocuğun hakları, eğitimi, çocukla iletişim ve çocuğu kuşatan güncel sorunlar bütün boyutlarıyla ele alınacaktır.” Erbaş, hafta dolayısıyla hazırlanan “mevlidinebi.diyanet.gov.tr” sitesinin erişime açıldığını bildirerek, hafta boyunca Diyanet TV ve radyolarında da konuyla alakalı pek çok programa yer verileceğini kaydetti.

TRT DESTEĞİYLE ÇİZGİ FİLM FORMATINDA DA HAZIRLANACAK

Bir müjdeyi vermek istediğini belirten Erbaş, şunları söyledi: “Peygamber Efendimiz’i anlamak ve onun güzide ashabını tanımak amacıyla hazırladığımız, ‘Karanlıktan Aydınlığa Asr-ı Saadet’ ismiyle radyo tiyatrosu, ülkemizde bir ilk olarak bu hafta dinleyicileriyle buluşmaya başlayacaktır. 160 bölümden oluşan Asr-ı Saadet Radyo Tiyatrosu 27 Ekim Salı gününden itibaren Diyanet Radyo ve Diyanet Risalet Radyo’da yayına girecektir. İnşallah, dünyada bir benzeri olmayan bu çalışma, TRT’nin desteğiyle çocuklarımız için çizgi film formatında da hazırlanacak ve televizyon çekimleri yapılacaktır.”

#Ali Erbaş
#​Mevlid-i Nebi
#Sempozyum
3 yıl önce