|

"Mevsimlik Tarım İşçileri" fotoğraf sergisi

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından hazırlanan "Mevsimlik Tarım İşçileri" adlı fotoğraf sergisi Kartal'da sanatseverlerle buluştu.

Yeni Şafak
10:06 - 10/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:06 - 10/02/2016 Çarşamba
AA

Kartal Belediyesi, şubat ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun hazırladığı sergiye yer verdi.



30 fotoğraf sanatçısının 45 eserinin yer aldığı sergi, Türkiye'deki mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının ortaya konduğu bir arşiv niteliği taşıyor. Adana, Mersin, Bolu, Samsun, Amasya, Niğde, Bursa , İzmir, Manisa, Konya, Şanlıurfa, Ankara ve Yozgat'ta çekilen fotoğraflarda oluşan sergiyle, mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çalışan kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerine ivme kazandırılması hedefleniyor.



Serginin açılışına Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı İbrahim Göksungur, İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Doğan Alpay, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar ve çok sayıda sanatsever katıldı.


#Mevsimlik Tarım İşçileri
#Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu
8 yıl önce