|

Minik Yusuf'un hayatta kalabilmesi için ilaç şart

Doğduğu günden bu yana yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren 6 aylık minik Yusuf'un hayatta kalması 58 bin euro değerindeki ilaca bağlı. Minik Yusuf'un yaşama tutunması adına valilik yardım kampanyası başlattı.

14:39 - 2/05/2019 Perşembe
Güncelleme: 14:55 - 2/05/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Yusuf Bozkurt
Yusuf Bozkurt

Adapazarı Şeker Mahallesinde yaşayan İbrahim ve Naciye Bozkurt çiftinin 6 ay önce doğan çocuğu minik Yusuf, doğduğu günden bu yana yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Fosfor Metabolizması Bozukluğu teşhisi konulan minik Yusuf'un tedavisi için yurt dışından ilaç getirilmesi lazım. İlacı yurt dışından getirilmesi için ailenin 58 bin euroya ihtiyacı var.

İlacın SGK tarafından karşılanmadığını söyleyen Bozkurt ailesi, ilgili makamlara başvurusunu yapmasının ardından valilik tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

İlacın gelmesi için gerekli yazışma ve çalışmalar tamamlanırken, yardım kampanyasında toplanacak olan parayla hemen ilaç Türkiye'ye getirilecek.

İlacın bir an evvel alınarak minik Yusuf'un tedavisine başlanmasını bekleyen acılı aile, Sakaryalılardan yardım talebinde bulundu.


#Sakarya
#Minik Yusuf
5 yıl önce