|

Nemrut Dağı'nda turizm etkinliği

Turizm Haftası dolayısıyla Kahta ilçesi yakınlarındaki 2206 rakımlı Nemrut Dağı'nda etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, Nemrut Dağı'nı ziyarete gelen turistler davul zurna işliğinde karanfillerle karşılandı. Turistler daha sonra devasa heykellerin bulunduğu alanı gezdi.

Yeni Şafak
13:34 - 16/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:35 - 16/04/2015 Perşembe
AA

Etkinliğe katılan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Turizm Haftasını Nemrut Dağı'nda kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek haftanın hayırlı olmasını diledi.



Kentin turizm açısından önemli tarihi ve turistik yerlere sahip olduğunu belirten Demirtaş, şöyle konuştu:



"Özellikle memleketimizde çözüm süreciyle birlikte turist sayısının hem ülke genelinde hem de il genelinde artacağını düşünüyorum. Bugün ülkemize nüfusun yarısı kadar turist geldiğini düşünürsek inşallah bu pastadan Adıyaman da nasibini almak istiyor. Kısmet olursa Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) projeleri kapsamında yapacağımız projelerle hem kültür turizmi açısından hem doğa turizmi açısından hem de inanç turizmi açısından belli bir noktaya gelmeyi düşünüyoruz. Bunu işletme, acente ve otel sahipleriyle el ele vererek yapacağımızı düşünüyoruz."



Hindistanlı turist Avicced Aniruda ise Nemrut Dağı'ndaki heykellerin mükemmel eserler olduğunu ve insanların kendini burada farklı hissettiğini söyledi.

#turizm haftası
#Nemrut Dağı
#turizm etkinliği
#Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş
9 yıl önce