|

Öğrencilik yaptığı sınıf makam odası oldu

Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, ilçede yüksekokul açılması için belediye binasının, Bayburt Üiversitesi'ne hibe edilmesi üzerine, 23 yıl önce okuduğu sınıf sınıf makam odası oldu.

Yeni Şafak
17:06 - 9/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:10 - 9/09/2015 Çarşamba
AA

Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayalı olan ilçede, şehircilik altyapısının şekillenme açısından bir yüksekokul olmasını çok istediklerini belirten Ersen, "İlçemizde yüksekokul açılması talebimize karşılık yetkililer bize sürekli yüksekokul için fiziki altyapı yok' diyerek talebimiz olumsuz karşılandı" dedi.



Demirözü Belediyesi olarak bu sorunu aşması için ilçede fedakarlık yapacak birilerine ihtiyaç olduğunu gördüklerini söyleyen Ersen, "Birinin bir fedakarlık yapması gerektiğini düşündük ve gördük ki bununla ilgili fedakarlığı yapacak en üst makam Demirözü Belediye Başkanlığı. Bu da belediye başkanı olarak bana düşüyordu. Bizim için önemli olan Demirözü'ne bir yüksekokul açılmasıydı. Bunun için biz de binamızı yüksekokul açılması için Bayburt Üniversitesi'ne hibe ettik" diye konuştu.



Ersen, belediye binasını yüksekokul açılması için hibe edince, nerede hizmet verecekleri konusunda araştırmaya başladıklarını ve çeşitli alternatifleri değerlendiklerini belirtti. Ersen, şöyle devam etti:



"En son alternatifimiz bir prefabrik hizmet binası yapmaktı. Çünkü bu eğitim yılına yüksekokula öğrenci alınmasını istiyorduk. Son araştırmamızda bir okul binasını geçici belediye hizmet binası yapma kararı verdik. Bu binanın özelliği ne? Ben Demirözü Lisesi'nin ilk mezunlarındanım ve bu binada Demirözü'nün ilk lisesi. Dolayısıyla biz burada eğitim aldığımız binada, eğitim aldığım sınıfta şimdi belediye başkanlığı yapmaktayım. İnşallah Allah utandırmaz."



Binayı geçici süreliğine kullandıkları için hiçbir şeyine dokunmadıklarını kaydeden Ersen, "Bizim dönemimizde bu sınıfta kara tahta vardı, şu anda akıllı tahta var. Bu bina bize oldukça lüks. Belki biraz sığmadık ama bu makam odasını hem başkanlık makamı hem de meclis toplantı odası olarak kullanıyoruz" ifadelerini kullandı.



Binada emanetçi olduklarını vurgulayan Ersen, "Emanetçi olduğumuz için de okulun boyasına dahi dokunmadık. Bina hala okul konseptinde duruyor. Masasına, sinevizyonuna dokunmadan kendi masalarımızı emaneten koyduk. İnşallah bir yıl içerisinde burada hizmet vererek binayı geri teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.



Öğrenci olarak ayrıldı başkan olarak döndü


Bu bina ve sınıfta belediye başkanı olarak Demirözü'ne hizmet sunmanın kendisini duygulandırdığını dile getiren Ersen, şunları kaydetti:



"Burada en can alıcı nokta Demirözü Lisesi'nin ilk öğrencilerinden ve ilk mezunlarından birisi benim. Biz bu binada 1992 yılında 18 lise öğrencisi olarak okula başlamıştık. Yani 23 yıl önce öğrenci olarak terk ettiğim okuluma ve sınıfıma belediye başkanı olarak gelmiş oldum. Ciddi manada insan duygusallaşıyor. Bu sınıfta ders almışsın, ders dinlemişsin, gelecekle ilgili planlar yapmışsın, şimdi ise ilçemiz için planlar yapıyoruz. O zaman geleceğimizi, kendi eğitimimizi düşünüyorduk, sadece konu kendimizdik şimdi ise aynı okul ve sınıfta çok daha büyük hayallerimiz ve projelerimiz var. İnsan ciddi manada duygusal anlar yaşıyor."



Ersen, kendilerinin yüksekokul için bir fedakarlıkta bulunduklarını söyleyerek, "Bu binanın belediyemize geçici süreyle tahsisi için Bayburt Valimiz başta olmak üzere kaymakamımıza, milli eğitim müdürümüze, okul müdürümüze teşekkür ediyoruz. Belki biz birileri için fedakarlıkta bulunduk ama birileri de bizim için fedakarlıkta bulunmuş oldu" dedi.



Selami Ersen, Demirözü İmamhatip Ortaokulu'nda eğitim-öğretim gören öğrencilerin, bu yıl geçici olarak başka bir okulda eğitim göreceklerini de sözlerine ekledi.



#makam odası
#Demirözü Belediye Başkanı
#eğitim-öğretim gören öğrenciler
9 yıl önce