|

Öksürük süresi önemli

Çocuklarda sıklıkla baş gösteren öksürüğün, geniz akıntısı gibi basit denebilecek nedenlerden kaynaklanabileceği gibi çeşitli akciğer enfeksiyonlarının da habercisi olabileceği yönünde uyarılarda bulunan Uzman Dr. Tamer Parıldar; zatürre, bronşit ve larenjit, boğmaca gibi enfeksiyonların yanı sıra, astım belirtisi de olabilecek öksürük sorunun kesinlikle ihmal edilmemesi yönünde ebeveynleri uyardı.

Yeni Şafak
13:07 - 7/06/2016 Salı
Güncelleme: 10:13 - 7/06/2016 Salı
IHA

Çocuklarda sıklıkla baş gösteren öksürüğün, geniz akıntısı gibi basit denebilecek nedenlerden kaynaklanabileceği gibi çeşitli akciğer enfeksiyonlarının da habercisi olabileceği yönünde uyarılarda bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Uzman Dr. Tamer Parıldar; zatürre, bronşit ve larenjit, boğmaca gibi enfeksiyonların yanı sıra, astım belirtisi de olabilecek öksürük sorunun kesinlikle ihmal edilmemesi yönünde ebeveynleri uyardı.



Dikkat edilmezse ciddi sorunlara yol açabilir


Çocuklarda öksürük sorunun şiddetli şekilde, ateşle beraber etkisinin artması durumunda ve her türlü önleme rağmen 3 günden uzun sürmesi halinde doktor gözetimine tabii tutulması gerektiğinin altını çizen Dr. Parıldar, “Aynı şekilde günlük aktiviteleri aksatacak düzeyde veya uykuyu etkiliyorsa, zaman kaybetmeden doktora başvurulması gerekiyor. Bu enfeksiyonlar, erken dönemde tedavi edilmezse veya gelişigüzel antibiyotik takviyeleriyle atlatılmaya çalışılırsa, kalp kası ve böbrekler üzerinde etkisi olan romatizmal ateş veya orta kulak enfeksiyonu gibi ciddi sorunlara da yol açabilir" şeklinde konuştu.




Evde kesinlikle sigara içilmemesi gerektiğinin altını çizen Dr. Parıldar, "Ayrıca bol bol sıvı tüketimi şart. Taze sıkılmış portakal suyu veya bitki çayları, öksürüğün yumuşaması konusunda etkili olabiliyor. Çocuğun bulunduğu odayı her gün havalandırmak ve mümkünse kısa aralıklarla nemlendirmek yeterli. Aynı şekilde burundaki akıntıları da tuzlu suyla temizlemek mevcut salgıları olabildiğince aspire edebiliyor" dedi.



#Tamer Parıldar
8 yıl önce