|

Okuma Kültürüne Katkı Ödülleri sahiplerini buldu

Okul Kütüphanecileri Derneği tarafından verilen "Kütüphane ve Okuma Kültürüne Katkı Ödülleri" sahiplerini buldu. Kadıköy Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'nde düzenlenen törende Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, Günışığı Kitaplığı Genel Müdür Yardımcısı Banu Ünal ile Çizer Mustafa Delioğlu'na ödülleri takdim edildi.

Yeni Şafak
16:20 - 6/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:24 - 6/04/2015 Pazartesi
AA

Töreni öncesi düzenlenen çocuk yayıncılığı ve okuma oranları ile ilgili söyleşide konuşan Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, okuma oranında en temel şeyin çocuk yayınları olduğunu dile getirdi.



Bu konuda eğitimcilere ve ebeveynlere büyük görev düştüğünü belirten Şirin, yeni kuşağın ilgi alanı ve okuma becerisiyle yüzleşilmesi gerektiğini vurguladı.



Şirin, "Kütüphaneciler, eğitimciler çocukların okuma alışkanlığı kazanmaları ve kitaplara ulaşmaları hususunda derdi olan insanlar olmalıdır. Küreselleşme ile çocuğa yönelik temel yaklaşımlar ertelenmiştir. Çocukların, Youtube ve görsel medya üzerine yoğun bir ilgisi söz konusudur. O bakımdan kütüphanecilerin, gençlerin ilgilerini çekecek yeni düzenlemeler yapması gerekiyor. E-book gündeme gelmelidir. Fazla teorik konulara dalmadan gerçekçi olarak bugünkü çocuğu tanımamız gerekmektedir" diye konuştu.



Günışığı Kitaplığı Genel Müdür Yardımcısı Banu Ünal da çocuk ve gençlik edebiyatının dönemin eğitim politikalarından ayrı düşünülemeyeceğini ifade ederek, "Eğitimciler ve kütüphanecilere yönelik seminerler, eğitimler düzenliyoruz. Çocukların ilgisini, didaktiklikten kaçınarak kütüphanelere yöneltmek için çalışmalar yapıyoruz. Çocukların beğenilerine hitap edecek yayınlar yapılmalı ve bu konuda gayret gösterilmelidir" dedi.



Çizer Mustafa Delioğlu da çocuk yayıncılığında çizerlere büyük iş düştüğünü kaydederek, "Çocuk, ilk başta kitaptaki resimleri görür. O bakımdan çizimlere özen gösterilmesi gerekir. Yaptığım resimleri öncelikle kendim beğenmem gerekiyor. Zaten iyi bir iş çıkarınca çocuklar rağbet ediyor. Çünkü çocuklar kitaplar hususunda oldukça seçici davranır" diye konuştu.



#Mustafa Ruhi Şirin
#Banu Ünal
#Mustafa Delioğlu
9 yıl önce