|

Ortaokul öğrencilerinden Malazgirt Zaferi klibi

Kayseri'de ortaokul öğrencileri, Malazgirt Zaferi'nin kazanıldığı mekanlarda söz ve müziği öğretmenlerine ait şarkıya klip çekti.

Yeni Şafak
15:15 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:32 - 16/08/2018 Perşembe
AA
Daha önce Çanakkale Türküsü'ne klip çeken Refika Küçükçalık Ortaokulu öğrencileri "Malazgirt 1071 Sultan Alparslan" adlı esere klip çekti.
Daha önce Çanakkale Türküsü'ne klip çeken Refika Küçükçalık Ortaokulu öğrencileri "Malazgirt 1071 Sultan Alparslan" adlı esere klip çekti.

Kayseri'de Refika Küçükçalık Ortaokulu öğrencileri, Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla zaferin kazanıldığı mekanlarda söz ve müziği öğretmenlerine ait olan "Malazgirt 1071 Sultan Alparslan" adlı esere klip çekti.

Kırgız Türkleri klipte yer aldı

Malazgirt Zaferi'nin önemine değinmek, öğrencilerde tarih bilinci oluşturmak, milli ve manevi değerleri kavratma amacıyla hazırlanan proje yaklaşık 6 ay sürdü. Okul Müdürü Mehmet Baran'ın proje danışmanlığını yaptığı, söz ve müziği müzik öğretmeni Abdullah Köse'ye ait "Malazgirt 1071 Sultan Alparslan" eserinin video klibinde ortaokul öğrencilerinin yanı sıra Van'da yaşayan Kırgız Türkleri de rol aldı.

Okul yönetiminin bulduğu sponsorlar vasıtasıyla aslına uygun kostümler giyen öğrencilerin rol aldığı projenin ortakları Malazgirt Kaymakamlığı, Muş Valiliği ve Van Belediyesi oldu. Van ve Malazgirt'te yapılan çekimlerin kayıtları İstanbul ve Kayseri'deki stüdyolarda montajlandı.

  • Refika Küçükçalık Ortaokulu öğrencileri daha önce de Çanakkale Türküsü'ne klip çekmişti.
#1071 Malazgirt Zaferi
#Refika Küçükçalık Ortaokulu
#​Refika Küçükçalık Ortaokulu
6 yıl önce