|

Oya Aydoğan'la aynı ameliyatı geçirdi kurtuldu

Muğla’da yaşayan 39 yaşındaki Adem Gümüş, birden bire tarlada çalışırken nefes almakta zorlanmaya başladı. Hemen otobüe binerek 84 kilometre uzaklıktaki hastaneye gitti. Aort damarının yırtılmak üzere olduğu tespit edilen Gümüş, acil ameliyata alındı. Oya Aydoğan ile aynı ameliyatı olan Gümüş'ün hayatı kurtuldu.

Yeni Şafak
10:40 - 18/05/2016 Wednesday
Güncelleme: 11:08 - 18/05/2016 Wednesday
Diğer
Aort damarı yırtılan Adem Gümüş başarılı bir ameliyat geçirdi.
Aort damarı yırtılan Adem Gümüş başarılı bir ameliyat geçirdi.

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan'da yaşayan 39 yaşındaki Adem Gümüş, nefes alıp vermekte zorlanmaya başlayınca hastaneye gitti. Dalyan'dan otobüse binen Gümüş, 84 km uzaklıktaki Menteşe İlçesi'nde bulunan bir özel hastaneye gitti. Yapılan tetkiklerde Adem Gümüş'ün aort damarının yırtılmak üzere olduğu tespit edildi. Bunun üzerine acil ameliyata alınan Gümüş, yeniden eski sağlığına kavuştu. “Durumumun böyle önemli olduğunu bilmiyordum" diyen Adem Gümüş, “Sadece nefes alıp vermekte zorlanıyordum. Bunun dışında bir şikâyetim yoktu. Tamamen tesadüf, üstelik bir de otobüsle yola çıkıp hastaneye geldim. Hayatta her zaman için sürprizler vardır. Zamanında buraya gelmeseydim belki de tarlada çalışırken ölecektim" dedi.



Oya Aydoğan'la aynı ameliyat


Habertürk'ün haberine göre ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanları Op. Dr. Hakan Filizoğlu ve Op. Doç. Dr. Veysel Şahin ise, kalp hastalıklarındaki en riskli ameliyatlardan birini yaptıklarını belirterek şu bilgileri verdi: “Hastamız hastaneye başvurduğu sırada yapılan tetkiklerde aort damarında yırtılma ve genişleme tespit ettik. Oya Aydoğan da aynı ameliyatı oldu. Bu tür operasyonlar bir insanın geçirebileceği en büyük ve zor ameliyatlardan biridir. Hastamızın sağlık durumu iyi."



#Hakan Filizoğlu
#Veysel Şahin
#Aort damarı
#Aort
#Adem Gümüş
8 years ago