|

Pelikan 9 yıl sonra doğaya bırakıldı

Uşak'ın Karahallı ilçesinde bir çobanın yaralı olarak bulup Nazilli Belediyesi Sümer Hayvanat Bahçesi'ne teslim ettiği tepeli pelikan, Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu tarafından doğaya salındı. 9 yıl önce avcılar tarafından vurulan pelikana Cino ismi verildi. Cino'nun bölgedeki yaşayan pelikanların sayısını artırmak amacıyla doğal yaşamına bırakıldığı açıklandı.

Yeni Şafak
16:34 - 9/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:38 - 9/05/2016 Pazartesi
AA
Uşak'ın Karahanlı ilçesinde Banaz çayı yakınlarında bir çobanın 9 yıl önce yaralı olarak bulup Nazilli Belediyesi Sümen Hayvanat Bahçesi'ne teslim ettiği tepeli pelikan, doğaya bırakıldı.
Uşak'ın Karahanlı ilçesinde Banaz çayı yakınlarında bir çobanın 9 yıl önce yaralı olarak bulup Nazilli Belediyesi Sümen Hayvanat Bahçesi'ne teslim ettiği tepeli pelikan, doğaya bırakıldı.

Uşak'ın Karahanlı ilçesinde Banaz çayı yakınlarında bir çobanın 9 yıl önce yaralı olarak bulup Nazilli Belediyesi Sümen Hayvanat Bahçesi'ne teslim ettiği tepeli pelikan, doğaya bırakıldı. Tedavi edildiği Nazilli Belediyesi Sümer Hayvanat Bahçesi yetkilileri, 9 yıldır bakımını sürdürdükleri ve "Cino" ismi verilen pelikanın tamamen iyileştiğini tespit edince doğaya salınmasına karar verdi.



Söke ilçesi Serçi Mahallesi Bafa Göleti yakınlarına götürülen Cino, burada Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından doğaya bırakıldı. Çerçioğlu, pelikanı 2007'de avcıların vurduğunu, tedavisinin ardından uzun süredir bakıldığını anlatarak, "Biz uzun süredir bakımını yapıyorduk. Bugün de olması gereken yere bıraktık. Cino sürekli veteriner arkadaşlarımız tarafından kontrol edilecek. Amacımız bölgede yaşayan pelikanların sayısını arttırmak ve doğal yaşamı desteklemek." dedi.



Pelikanın bakımını üstlenen Veteriner İlker Uruk da kuşun hayvanat bahçesindeki özel bölümde tutulduğunu, 9 yıldır bakımını yaptıklarını söyledi. Uruk, "Pelikanımız Banaz çayının kenarında avcılar tarafından vurulmuş halde bulundu. 4 pelikanmış bunlar, 3'ü olay yerinde ölmüş. Cino'ya vatandaşımız tarafından bir süre bakılmış. Ondan sonra bize getirildi. 9 yıldır bakımını yaptık. Kendisinin 18 yaşında olduğunu tahmin ediyoruz." bilgisini aktardı.



#Aydın
#Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu
#doğaya salındı
#pelikan
8 yıl önce