|

Piyano resitali eşliğinde sıra bekliyorlar

Fatih Belediyesi'nin bekleme salonunda, vatandaşların işlemleri için beklerken sıkılmaması için piyano resitalleri veriliyor. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in projesi kapsamında, belediye binasının turnikelerinden geçilerek girilen salon, fuaye alanı haline getirildi.

Yeni Şafak
14:07 - 20/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:38 - 24/07/2017 Pazartesi
AA
Fatih Belediyesi'nden vatandaşa piyano resitali
Fatih Belediyesi'nden vatandaşa piyano resitali

Belediyeye gelen vatandaşların sıra beklerken sıkılmaması için alana piyano da yerleştirilirken, piyanist Mehmet Çöklü mesai saatlerinde vatandaşlara piyano resitali veriyor. Resitallere, çeşitli işlemler için bekleyenlerin yanı sıra belediyede işi olmayan vatandaşlar da ilgi gösteriyor.



Resitallerde, klasik ve Türk müziğinin önde gelen eserleri çalınırken, vatandaşların istediği şarkılara da yer veriliyor.



"5 yıldızlı otel konforu"


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun zamandır hayata geçirmek istediği projeyi gerçekleştirdikleri için mutlu olduğunu söyledi.



Vatandaşların işlem için beklerken, sıkılmalarını önlemek istediklerini belirten Demir, proje hayata geçtikten sonra bunu başardıklarını ve vatandaşların huzurlu bir atmosferde işlerini hallettiklerini anlattı.



Demir, vatandaşları belediyenin en önemli ve faal alanında misafir gibi ağırladıklarını vurgulayarak, "Ana giriş kapısından girince buraya geliyorlar. Oturma yerleri de hazırladık. Vatandaşlarımız işlerini yaparken, beklemeleri gerekiyorsa gelip burada, o kasvetli havadansa bu sakin ortamda bekliyorlar. Kendilerine içecek ve ikram da yapılıyor. En önemlisi de piyano yerleştirdik buraya. Çok güzel bir atmosfer oluşturduk" diye konuştu.



Müziğin, insanın huzur bulduğu bir aktivite olduğunu dile getiren Demir, "Bunların hepsi insan için. İnsanların işlerini yaparken, güzel bir ortamda, müzik eşliğinde vakit geçirmelerini arzu ettik. İnsanlar çok iyi karşıladı bunu. Çok ilgi gösteriyorlar. Gelip fotoğraf bile çektiriyorlar. Piyanistten parça istiyorlar. Vatandaşlarımız zamanlarını huzurlu bir şekilde değerlendirmiş oluyorlar" dedi.



Mustafa Demir, Türk insanının her şeyin en güzeline layık olduğunu ifade ederek, "Piyano resitali, projenin en önemli kısmı. Bu hizmeti, gelişigüzel değil, ciddi bir şekilde yapmaya özen gösterdik. 5 yıldızlı bir oteli lobisinin konforunu verelim istedik ve ona göre dizayn ettik. Vatandaşlarımız 5 yıldızlı otel lobisi hizmetinde burada bekliyorlar. Alanın arka kısmına yapılan dev mozaiğe de tarihi yarımadanın değerlerini işledik" şeklinde konuştu.

#Fatih Belediyesi
#piyano
#Mustafa Demir
#fuaye
9 yıl önce