|

Recep Akdağ sağlıkta yeni projeleri anlattı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlıkta Dönüşümün 2. dönemi ile ilgili projeleri anlattı. Akdağ, sezaryenle doğumda, gereksiz sezaryen ameliyatı yapan hekimin eğitime alınacağını, kapalı mekanlarda sigara içmeye ağır cezalar getirildiğini ve ambulanslara yol verme kültürünün gelişmesi için çeşitli kampanyalar yapacaklarını söyledi.

Yeni Şafak
11:32 - 13/06/2017 Salı
Güncelleme: 12:01 - 13/06/2017 Salı
Diğer
Sağlık Bakanı Recep Akdağ,  "Anne ve bebeğim ihtiyacı duyması durumunda sezaryen ameliyat yapılabilir. ‘Normal doğum mu yoksa sezaryen doğum mu?’ diye bir soru sormak kanunsuz bir davranıştır" dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Anne ve bebeğim ihtiyacı duyması durumunda sezaryen ameliyat yapılabilir. ‘Normal doğum mu yoksa sezaryen doğum mu?’ diye bir soru sormak kanunsuz bir davranıştır" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlıkta Dönüşümün 2. dönemi ile ilgili projeleri anlattı. Sağlık Bakanı Akdağ, kapalı mekanlarda sigara içme yasağı konusuna da değinerek “Mekanlardaki kapanabilir-açılabilir alanlar, kapalı alan hükmündedir. Kapanabilir bir alansa kapalı hükmündedir. Çok ağır cezaları var. 10 bin liraya kadar para, tekrarında kapatma cezası var” diyerek uyarıda bulundu.

"Bu oran düşmeli"

“Sezaryen doğum” ifadesini de eleştiren Bakan Akdağ, bunun doğrusunun “sezaryen ameliyatıyla doğum” olduğunu belirtti. Sezaryen ameliyatıyla doğum oranını düşürmek için çalıştıklarının altını çizen Akdağ, “Sezaryen ameliyatıyla çocukların doğma oranı İstanbul’da özel hastanelerde yüzde 70’lere doğru gitmekte. Anne ve bebeğim ihtiyacı duyması durumunda sezaryen ameliyat yapılabilir. ‘Normal doğum mu yoksa sezaryen doğum mu?’ diye bir soru sormak kanunsuz bir davranıştır. Gereksiz sezaryen ameliyatı yapan hastanelere ceza veriyoruz. Gereksiz sezaryen ameliyatı yapan uzmanı da eğitime alıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

‘Fermuar için spot'

Akdağ, ambulanslara yol verme kültürünün gelişmesinin biraz zaman alacağına işaret ederek, “fermuar biçimi” yol vermenin yaygınlaşması için kamu spotları, animasyonlar, okullarda eğitim ve çeşitli kampanyalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

#Sağlık Bakanı Recep Akdağ
#Sağlıkta Dönüşüm
#Sezaryenle doğum
7 yıl önce