|

Rus Ortodoks Kilisesi Sümela Manastırı’nda ayinlere başlamasından memnun

Geçtiğimiz günlerde Ayasofya Camii'nin açılışı ile Batı medyasında eleştiri oklarının hedefi olan Türkiye, şimdi de takdir topluyor. Moskova Patrikhanesi Dış İlişkiler Dairesi Başkan Yardımcısı Nikolay Balaşov, Rus Ortodoks Kilisesi’nin Sümela Manastırı’nda restorasyon sonrası ayinlerin yeniden başlamasından dolayı sevinç duyduğunu belirtti.

17:35 - 1/08/2020 Cumartesi
Güncelleme: 17:47 - 1/08/2020 Cumartesi
Diğer
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

’nın restorasyon çalışmalarının ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip
gerçekleştirildiğini hatırlatan Balaşov, daha önce bu manastırda yapılan, ancak 1922’deki olaylardan sonra kesilen Meryem'in ölümünü anma ayinlerinin Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill’in gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinden sonra 2010’da yeniden başladığını vurguladı.

Moskova Patrikhanesi Dış İlişkiler Dairesi Başkan Yardımcısı Nikolay Balaşov, Sümela Manastırı’nda restorasyon sonrası ayinlerin yeniden başlamasından dolayı Rus Ortodoks Kilisesi’nin sevinçli olduğunu söyledi.

Sputnik'in haberine göre Balaşov, Rus Ortodoks Kilisesi’nin Sümela Manastırı’nda restorasyon sonrası ayinlerin yeniden başlamasından dolayı sevinç duyduğunu, fakat bu antik manastıra hacca gidilmesinin ancak Fener Rum Patrikhanesi ile yeniden görüş birliği sağlandıktan sonra mümkün olacağını ifade etti.


  • Manastırdaki ayinlerin Moskova Patrikhanesi Dış Kilise İlişkileri Dairesi Başkanlığı’nın Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Trabzon kent yönetimi ile yaptığı anlaşmalar sayesinde mümkün olduğunu vurgulayan Balaşov, “O zaman Patrik Bartholomeos, Patrik Kirill’e içtenlikle teşekkür etmiş, ayinlerin ileride de devam etmesini ve onlara Patik Kirill’in bizzat katılmasını arzuladığını söylemişti. Fakat sonra kendisi ile ayine katılmak için gelen piskoposumuza yer ayarlanamamıştı.”

Hacca gidilmek için Fener Rum Patrikhanesi ile görüşülecek

2015’te manastırdaki ayinlerin restorasyondan dolayı durdurulmasına üzüldüklerini belirten Balaşov, şimdi ayinlerin yeniden başlamasına sevineceklerini, fakat manastıra hacca gidilmesinin ancak Fener Rum Patrikhanesi ile yeniden görüş birliği sağlandıktan sonra mümkün olabileceğini vurguladı.


#Rus Ortodoks Kilisesi
#Sümela Manastırı
#Fener Rum Patrikhanesi
4 yıl önce