|

'Safranbolu'nun Sesi' her yerde duyulacak

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) öncülüğünde üye ülkelerin bestekarları tarafından "Safranbolu'nun Sesi" albümü yapılacak. Albümdeki Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Kazakistan'dan gelen sanatçılar tarafından yapılan bestenin tüm konserlerde açılış parçası olarak seslendirileceği kararlaştırıldı.

Yeni Şafak
14:41 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 11:57 - 22/07/2016 Cuma
AA

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, kentteki tarihi bir su değirmeninde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, üye devletlerin kültür bakanlarının da selamını getirdiğini söyledi.



Albümün, TÜRKSOY'a üye ülkelerin sanatçıları tarafından seslendirileceğini anlatan Kaseinov, dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılacak etkinliklerde bu çalışmayı duyuracaklarını belirtti.



Kaseinov, albümün adının "Safranbolu'nun Sesi" olacağını dile getirerek, "Safranbolu'yu güzel bir sesle tüm dünyaya bir kez daha göstermek istiyoruz, amacımız bu. Bu bizim Safranbolu ile ilk etkinliğimiz değil, eskiden beri birlikte çalışıyoruz. Türk dünyasının sinema sanatçıları, fotoğraf sanatçıları, ressamları Safranbolu'ya geliyor, birlikte çalışmalar yapıyoruz, bunları tüm dünyaya gösteriyoruz." dedi.



Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da Türk dünyasının çeşitli şehirlerinden bestekarların çalışmalarının bir albümde toplanacağını, gittikleri her konserde, bulundukları her ortamda bunun seslendirileceğini ifade ederek, şu bilgileri aktardı:



"Bu, çok önceden düşünülmüş ve hazırlanmış bir projeydi. Son günlerde yaşadığımız travma sonucu 'etkinliği yapalım mı yapmayalım mı?' diye bir düşünce içerisine girdik ancak Düsen Kaseinov ve fikri ortaya koyan dostlarımız da bu ortamdan bir an önce sıyrılmamız gerektiğini, bunun için de bu etkinliğin önemli olduğunu dile getirdiler."



TÜRKSOY'un 17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne de destek vereceğini anlatan Aksoy, "Bu sene festivalimizin alt teması 'Manevi Mimarlar' ile kültürümüzü oluşturan manevi dinamikleri, Türk dünyasından gelen kaynaklarımızı da festivalimize adapte etmiş olacağız. Ben ümit ediyorum ki Safranbolu'da yapacakları besteler, hayatlarında yapacakları en kıymetli bestelerden birisi olur." diye konuştu.



Aksoy ayrıca Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Kazakistan'dan gelen sanatçılar tarafından yapılan bestenin tüm konserlerde açılış parçası olarak seslendirileceğini sözlerine ekledi.



#"Safranbolu'nun Sesi"
#Albüm
#Düsen Kaseinov
#Necdet Aksoy
#Safranbolu
#türksoy
8 yıl önce