|

Sağlık Bakanlığı, Esra Erol'u şikayet etti

Sağlık Bakanlığı tarafından, Esra Erol'un yeni yayın formatına ilişkin Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'e şikayette bulunuldu. RTÜK'ün izdivaç programını yasaklamasının ardından farklı bir formata geçen Esra Erol'u, bu kez de Sağlık Bakanlığı şikayet etti.

Yeni Şafak
12:46 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:55 - 4/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Sağlık Bakanlığı, ilgili programlarda sağlık çalışanlarının hedef gösterildiğini söyledi.
Sağlık Bakanlığı, ilgili programlarda sağlık çalışanlarının hedef gösterildiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından, "Esra Erol'da" ve "Gerçeğin Peşinde" programları için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'e şikayette bulunulduğunun açıklaması gerçekleştirildi. Sunucu Esra Erol, bundan öncesinde izdivaç programlarını sunarken de çok fazla sayıda şikayet alıyordu. Bu nedenle RTÜK'ün Esra Erol'un sunuculuğunu üstlendiği izdivaç programını yasaklamasının sonrasında farklı bir formata geçerek yayın hayatına devam eden Esra Erol, bu kez de Sağlık Bakanlığı tarafından şikayet edildi.

Esra Erol ve Serap Paköz hedefte

Sağlık Bakanlığı, son günlerde kamuoyunda yanlış algılara sebebiyet verecek nitelikte programların yapıldığını belirterek, bu kapsamda yayın yapan Esra Erol’un programı hakkında RTÜK'e şikayette bulundu. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'e şikayet edilen programlar arasında Serap Paköz'un sunuculuğunu gerçekleştirdiği ''Gerçeğin Peşinde'' adlı programda yer verdi.

İşte, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen o açıklamalar:
  • "Medyanın reyting aldığı şüphesiz olan sağlık konularını öz denetimsiz olarak gündeme getirmesi ve bunun üzerinden sansasyon oluşturmaya çalışması sorumlu yayıncılık ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Sağlıkta şiddetin görüldüğü ve yaygınlaşma emaresi gösterdiği bir zeminde sağlık çalışanlarının her ne sebeple olursa olsun hedef gösterilmesi, kötü sonuçları olabilecek istenmeyen durumlara sebebiyet verebilecektir.
  • Medya, vatandaşların seslerini duyurabilecekleri bir mecra ise de resmi kurum ve kuruluşların adının karıştırıldığı ve olur olmaz karalandığı, sağlık çalışanlarının suçlanarak töhmet altında bırakıldığı, yargısız infazların yapıldığı bir mecraya dönüşmemelidir. Kurum ve sağlık çalışanlarımızın belirsiz ve ispatlanması mümkün olmayan iddia ve söylentilerle zan altında bırakılması ve sağlıkla ilgili güvensizlik oluşturulması kabul edilebilir bir durum değildir."
#Esra Erol
#Serap Paköz
#Sağlık Bakanlığı
6 yıl önce