|

Sağlıklı olmak için 3 kurala uyun!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa'da Vakıfköy Spor ve Bölge Parkı'nın temel atma törenine katıldı. Burada yaptığı açıklamada sağlığı; ruhen, fiziken ve sosyal yönden sağlıklı olmak olarak tanımladı. Bakan Müezzinoğlu, sağlıklı olmak için 3 kuralın hayata geçirilmesini söyleyerek düzenli beslenme, hareket ve egzersiz ile kötü alışkanlıklardan uzak bir yaşamı tavsiye etti.

Yeni Şafak
14:26 - 12/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:26 - 12/05/2016 Perşembe
AA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, merkez

Yıldırım

ilçesindeki Vakıfköy Spor ve Bölge Parkı'nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada,

Bursa

'nın "yeşil" namına katkı sağlayacak bir alanı daha kente kazandıracaklarını söyledi. Sağlıklı bireylerin, ailelerin ve toplumun olması için sağlıklı sokak ve mahallelere, yeşil alanlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Müezzinoğlu, "Bu anlamda Bursa, gerçekten hem doğası itibarıyla hem de bu doğaya haksızlık yapmayan yerel yönetimleri itibarıyla şanslı" ifadelerini kullandı.



Sağlıklı olmak için 3 adım


Bakan Müezzinoğlu, şehrin yeşil dokusunu koruyan, gençlere, çocuklara, yaşlılara, engellilere ve her yaş grubuna hitap edebilecek alanların oluşmasını sağlayan yönetim anlayışına teşekkür ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:



"Sağlığı 3 kelimeyle tarif ediyoruz; ruhen, fiziken ve sosyal yönden sağlıklı olma hali diyoruz. Bu hem birey hem aile hem de toplum için geçerli. Bir toplumun ruhen, fiziken ve sosyal yönden sağlıklı olması, çok önemli. Bu tür alanlar, hem ruh hem fiziksel hem de sosyal sağlığımıza önemli katkıları olan alanlar. 250 bin metrekare alanda hem yeşil hem çiçek hem su hem de sportif aktivitelerin yapılabileceği bütün alanlar var. Yürüyebilen yürüyecek, bisiklete binilecek, futbol,

voleybol

, basketbol oynanabilecek, yüzmek isteyen de yüzecek."



"Biz zoru, zorla yaparak kendimize zulmediyoruz"


Sağlıklı olmak için 3 kuralı hayata geçirmek gerektiğini vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:



"Bunlardan biri, kötü alışkanlıklardan uzak durmak. Sağlıklı bir gelecek için en önemli şey, kötü alışkanlıklardan uzak durun. Kendinize en büyük iyiliği yaparsınız. Sağlıklı beslenin, sabah kahvaltı etmeden evden çıkmayın ve hareket edin, yürüyün, koşun. Her yaş grubu için bunlar geçerlidir. Kötü alışkanlıklar varsa bırakmalıyız ki kanserden, diyabetten, kardiyovasküler hastalıklardan, kalp krizlerinden, beyin kanamalarından kendimizi koruyabilelim. Bu üçü de esasında zor değil. Esasında diğerleri zor olanlar. Biz o zoru, zorla yaparak kendimize zulmediyoruz. Kendimize zulmetmekten, sevdiklerimize haksızlık etmekten artık vazgeçelim ve önce kendimize iyilik yaparken, sevdiklerimize değer verelim. Hasta olup da iyi olma hayali kurmaktansa sağlıklı bir yaşamın sahibi olarak sevdiklerimizle gelecek hayalleri peşinde koşalım"



Müezzinoğlu ve beraberindekiler, parka ilk ağacın dikilmesine tanıklık etti.



#Sağlık Bakanlığı
#Sağlık Bakanı
#Mehmet Müezzinoğlu
8 yıl önce