|

Peşmerge alarmda

Irak’ta Peşmerge güçleri, yaklaşık bin kilometrelik sınır hattında muhtemel IŞİD saldırılarına karşı teyakkuzda bekliyor. Erbil’in 50 kilometre batısındaki Hazer bölgesi, Peşmergenin IŞİD ile sınır çizgisi niteliğinde. Peşmerge Komutanı Kawa Maruf, “Saldırılara karşı hazır bekliyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/06/2015 Monday
Güncelleme: 10:18 - 29/06/2015 Monday
Diğer

Peşmergeler, yaklaşık bir yıl önce Musul'u ele geçiren IŞİD militanlarının muhtemel saldırılarına karşı ağır silahlar eşliğinde sınır nöbeti tutuyor. Hazer'deki Peşmerge gücü Komutanı Yarbay Kawa Maruf, açıklamada, IŞİD'in saldırılarını engellemek için hendek kazdıklarını söyledi. Yaz sıcaklarının başlamasıyla işlerinin daha da zorlaştığını anlatan Maruf, “Peşmergeler, saatlerce güneşin altında nöbette bekliyor. Mevzilerimizde muhtemel saldırılara karşı hazır bekliyoruz. Zaman zaman IŞİD militanları bulunduğumuz bölgeye ateş ediyor. Biz de bu ateşe anında karşılık veriyoruz" dedi.


Erbil, Musul, ve Süleymaniye sınır hatlarında sürekli teyakkuzda olduklarını aktaran Maruf, IŞİD saldırılarına karşı koalisyon güçlerinin de savaş uçaklarıyla kendilerine destek verdiğini ifade etti. Terör örgütü IŞİD'in Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor.


#Peşmerge
#Irak
#IŞİD
9 years ago