|

Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi

Ressam Himmet Gümrah, 18. Kişisel sergisini, Gaziantep'te sanatsal etkinliklerin adresi haline gelen SANKO Sanat Galerisi'nde açtı.

Yeni Şafak
14:08 - 19/04/2015 Pazar
Güncelleme: 11:10 - 19/04/2015 Pazar
IHA

Gümrah, sergi açılışında yaptığı konuşmada, doğada bulunan yabani dikenlerin çiçeklerini resmettiğini söyledi.


Sergiye katılan sanatçı ve sanatseverlere teşekkür eden Gümrah, “Öncelikle beni davet ettikleri için SANKO Ailesine teşekkür ediyorum. Bu bana ikinci davetleri. Birincisi çalıştay, ikincisi ise bu sergi. 35 yıldır sanatın içerisindeyim. Bu sergimde farklı tekniklerde doğadan objeler alınarak yapılmış resimler yer alıyor" dedi.



“Doğada gördüğümüz şehirde göremediğimiz yabani dikenler. Üzerine bastığımızda aslında bize tepki olarak batıyorlar" diyen Gümrah, kendisinin onları “evselleştirdiğini" ve bu yolla evlere girmesini istediğini kaydetti.



İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat ise Gümrah'a, 35 yıllık birikimin ürünü olan eserleri ile kendilerini buluşturduğu için teşekkür ederek, “Eskiden böyle eserlerin sergilenmesi için çok fazla yer yoktu. Bizlere bu imkanları veren SANKO Sanat Galerisi kurucu ve yöneticilerine de ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Konuşmaların ardından SANKO Sanat Galerisi'nin ilk yöneticisi Gülay Karslıgil, SANKO Holding'in sponsorluğunda bastırılan Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nin bilimsel yayını Belkıs Zeugma ve Mozaikleri isimli kitabı, Himmet Gümrah'ın istemi üzerine eşi Ayla Gümrah'a takdim etti.



Himmet Gümrah'ın sergisi, 8 Mayıs'a kadar her gün 10.00 - 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.



SANATÇI

1957 Giresun doğumlu olan Gümrah, 1976 -1981 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Y. Resim Bölümü'nde eğitim gördü. 1983- 1994 yıllarında Elazığ Fırat Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Gümrah, "Sanatta Yeterliliğini" 1989 yılında Mimar Sinan Üniversitesi'nde tamamladı. 1994- 2008 döneminde Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Gümrah, çalışmalarını Ankara Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde sürdürüyor.


İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mezunları Derneği ve Ankara Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesi olan Gümrah, 1981-2014 yılları arasında 3'ü kuru pastel tekniğinde olmak üzere 17 kişisel sergi açtı. Başta Devlet Resim-Heykel sergileri, DYO ve Tekel yarışmalı sergileri olmak üzere ulusal ve uluslararası fuarlarda, çalıştaylarda, yarışmalı ve karma sergilerde eserleri sergilendi.


Gümrah, 14. DYO Resim Yarışması'nda mansiyon, 3. Ev Dekorasyon Dergisi Resim Yarışması'nda başarı ödülü, Hakkari İli Amblem Yarışması'nda birincilik, ikincilik ve mansiyon ödülü, BP Oil “Genç Avrupalı Sanatçılar Yarışması" ve 9. Şefik Bursalı Resim Yarışması'nda başarı ödülü kazandı.

#Ressam Himmet Gümrah
#SANKO
#Gaziantep
9 yıl önce