|

Savaşın savurduğu bir ailenin yürek burkan öyküsü: Zemheride Aşk

Gazeteci yazar Levent Gökmen Demirciler’in ikinci kitabı Zemheride Aşk Tortuga Yayınları’ndan yayınlandı. Yazar, anneannesi Behice’nin yaşamından esinlenerek kaleme aldığı romanında varlıklı bir aileden gelen Behice’nin yaşadıklarına odaklanarak, savaşın savurduğu bir ailenin yürek burkan öyküsünü kendine has üslubuyla anlatıyor.

Yeni Şafak
16:46 - 8/02/2019 Friday
Güncelleme: 17:01 - 8/02/2019 Friday
Yeni Şafak
Zemheride Aşk
Zemheride Aşk
“Çoğu zaman acıları büyütür insanları; kimi çok iyi bir ailede dünyaya gelir gelmesine, ailelerinin serveti onların mutlu olmasına yetmez, bazıları daha çocuk yaşta ebeveynlerini teker teker kaybedip bir başına kimsesiz kalarak verir hayat sınavını. Tıpkı savaşın hakim olduğu bir dünyada bir başına kalakalan Behice'ye olduğu gibi. Bir de kahya ile evlilik yapmaya zorlandı mı alt üst olur yeniden bir türlü kurulamayan dengeler....
Vatanını savunmak uğruna minik yavrusunu ve körpe eşini geride bırakıp uzak diyarlara giden, acımasız savaşta geçmişini yitiren bir asker kendine nasıl yeni bir hayat kurabilir?
Ailesinin kim olduğunu, geride bıraktıklarını hiç hatırlayamamak, nereden geldiğini, nereye gideceğini bilememek....”
  • Gazeteci yazar Levent Gökmen Demirciler’in ikinci kitabı Zemheride Aşk Tortuga Yayınları’ndan yayınlandı. Yazar, anneannesi Behice’nin yaşamından esinlenerek kaleme aldığı romanında varlıklı bir aileden gelen Behice’nin yaşadıklarına odaklanarak, savaşın savurduğu bir ailenin yürek burkan öyküsünü kendine has üslubuyla anlatıyor. Demirciler, bebeğini ve eşini yalnız bırakıp cepheye giden bir askerin yaşadığı ikilemleri, bebeğiyle yalnız kalan genç bir annenin duygularını ve yaşadıklarını kağıda dökmeyi başarmış.

Levent Gökmen Demirciler kimdir?

20 yıldan bu yana gazetecilik yapan Levent Gökmen Demirciler, Sinop’ta doğdu. İstanbul’da yaşayan Gökmen, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden 2000 yılında mezun oldu.

İngilizce bilen, fotoğraf tutkunu olan Levent Gökmen Demirciler (Instagram: gokmenlevent) evli ve iki kız çocuğu annesi.

15 yılı Ekonomist dergisinde, 5 yılı Hürriyet Gazetesi’nde olmak üzere 20 yıldan bu yana gazetecilik yapan Levent Gökmen Demirciler, ilk kitabı Dadın Kadar Konuş’ta “anne babalar, iyi, sevgi dolu bir dadıyı nasıl bulacaklar?” sorusunun yanıtını arıyordu. Zemheride Aşk ise yazarın ilk roman denemesi.

#Zemheride Aşk
#Levent Gökmen Demirciler
#Dadın Kadar Konuş
5 years ago