|

Savcıdan kuş cenneti fotoğraf sergisi

Samsun Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, 'Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti' isimli fotoğraf sergisi açtı.

Yeni Şafak
09:45 - 26/01/2016 Salı
Güncelleme: 09:46 - 26/01/2016 Salı
IHA

Serginin açılışı öncesinde davetlilere hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Savcı Vedat Soğukpınar'ın kuş fotoğraflarına olan merakını dile getirdi. Kuş Cenneti'nin çok özel bir yer olması sebebiyle ve bölgenin tanıtımına katkı sağlanması için fotoğraf sergisini teşvik ettiklerini ifade eden Başkan Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti:



“Samsun'da yaban hayatı ile ilgili algıyı değiştirip farkındalık oluşturabiliriz düşüncesiyle kendilerine sergi açmasını teklif ettik. Kendisi de sağ olsun kabul etti. Aslında Samsun, her yönüyle güzel. Büyükşehir Belediyesi'nin sınırları yeni yasayla 11 kat büyüyünce bu güzelim nadide alanlar, bizim görev alanlarımız içine girdi. Yasa değişikliği ile deltayı işimiz haline getirdik. Valimizin de Samsun'a atanmasıyla Kuş Cenneti'ni turizm öğesi haline getirmeye karar verdik. Birlikte çalışıyoruz ve geleceğe doğru koşuyoruz" dedi.







Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılış kurdelesini Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver ile Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar yaptı. Açılışın ardından Savcı Soğukpınar, protokole ve davetlilere sergiyi gezdirerek fotoğraflar hakkında bilgi verdi.



Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti tanıtım programı kapsamında açılan sergide birbirinden ilginç 55 kuş fotoğrafı yer alıyor.

#Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti
#Samsun Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar
#Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz
8 yıl önce