|

Şekerli kompostolar süt yapmaz!

Uzman Diyetisyen Yasemin Batmaca, emzirme süresince sıvı alımına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Batmaca, anne sütünün kalitesinin annenin beslenmesiyle birebir ilişkili olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
13:28 - 6/03/2016 Pazar
Güncelleme: 11:30 - 6/03/2016 Pazar
IHA

Uzman Diyetisyen Yasemin Batmaca, konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, “Mucizevi tek besin olan anne sütünün, annenin süt vermesine engel bir sağlık problemi yoksa, mutlaka ama mutlaka verilmesi gereklidir. Anne sütü, bebeğin fiziksel ve ruhsal gelişimi için son derece önemlidir. Bu önemli dönemde bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için çok önemli olan anne sütünün miktarı, kalitesi ve annenin besin depolarının dengesi için annenin yeterli ve dengeli beslenmeye çok dikkat etmesi gereklidir" dedi.



Şekerli kompostolar süt yapmaz


Emzirme sürecinde normal ihtiyaca ek olarak gereken enerjinin mutlaka tüm besin gruplarından yeterli ve dengeli miktarlarda eklemeler yapılarak sağlanması gerektiğini anlatan Uzman Batmaca, “Emzirme sırasında bebek için üretilen sütün, bir kısmı annenin tükettiklerinden, bir kısmı da, hamilelik döneminde oluşturulan depolardan karşılanır. Yeterli süt üretimi için bir diğer önemli unsur yeterli sıvı tüketimidir. Emzirme sürecinde ortalama 3 litre sıvı alınmalı, bunun 2 litresi su, geri kalanı da bitki ve meyve çaylarından (rezene, ısırgan vb.), şekersiz kuru veya taze meyve kompostosu, tüketilen ayran, çorba gibi sıvılardan oluşmalıdır. Emziklilik döneminde yapılan önemli bir hata ağır şerbetli tatlıların, şekerli kompostoların tüketilmesidir. Şekerli yiyeceklerin süt yaptığına yönelik yanlış inanç, tüketilmelerinin ardından, su içme ihtiyacını artırmaları nedeniyle oluşmuştur. Bu nedenle kilo almamak ve yeterli sıvı tüketimini sağlamak için yeterli miktarda fakat şekersiz sıvı almalıdır" şeklinde konuştu.

#Uzman Diyetisyen Yasemin Batmaca
#süt
#anne sütü
#bebek
#vişne
#vişne kompostosu
#komposto
8 yıl önce